Empanadas II
Empanadas II może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 32. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 38 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś rodzynki, cebulę, jajka ugotowane na twardo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Turcja i puree ziemniaczane Empanadas-Empanadas De Pavo, Empanadas de Pipián (Empanadas wypełnione orzeszkami ziemnymi i ziemniakami), oraz Empanadas De Flor De Calabaza (kwiat squasha Empanadas).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Pokrojone w kostkę ziemniaki umieścić w średnim rondlu i zalać wodą.
Umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut, lub aż ziemniaki będą miękkie.
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek, następnie cebulę. Wrzucić lekko do herbu.
Podsmażyć cebulę przez 5 minut, następnie dodać ugotowane ziemniaki.
Podsmażyć mieszaninę przez dodatkowe 10 minut, aż cebula zostanie karmelizowana, a ziemniaki lekko rumiane.
W dużej misce umieścić ziemniaki i cebulę.
Dodać jajka ugotowane na twardo, oliwki i rodzynki.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Rozwałkuj ciasto i pokrój 32 3-calowe okręgi.
Umieść czubatą łyżkę nadzienia na jednej połowie każdego okręgu. Złożyć ciasto na pół i zacisnąć krawędzie widelcem.
Umieść empanadas na blasze do pieczenia i posmaruj każdą z nich ubitym jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 do 30 minut, aż się zarumieni.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Familia Torres Coronas Tempranillo z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Familia Torres Coronas Tempranillo
86% Tempranillo, 14% Cabernet SauvignonSubtelny wiśniowy kolor z ceglastoczerwonym akcentem. Elegancki aromat, ukazujący delikatną równowagę między odmianowymi nutami owoców leśnych i lukrecji, a pikantnymi nutami dębu. Dobrze zaokrąglone podniebienie z gładkimi garbnikami odmianowymi.Idealny do mięsa, gulaszy, zapiekanek i naszej tradycyjnej "paelli". Idealny do kremowych serów.