Empanada Gallega (Galicyjskie ciasto wieprzowo-pieprzowe)
Przepis Empanada Gallega (Galicyjskie ciasto wieprzowo-pieprzowe) jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 358 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, sól, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Empanada Gallega (Galicyjskie ciasto wieprzowo-pieprzowe), Empanada z marynowaną wieprzowiną i pieczoną czerwoną papryką (Empanada de Lomo) z Hiszpanii, oraz Galicyjski gulasz wieprzowo-warzywny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować mięso, połącz pierwsze 5 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym i dodaj wieprzowinę do torby. Uszczelnić i marynować w lodówce 2 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Połącz wodę, olej i jajko w średniej misce. Stopniowo dodawać mieszaninę oleju do mieszaniny mąki, mieszając tylko do wilgotności. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko, aż będzie gładkie. Podziel ciasto na pół. Przykryć plastikiem; pozostaw około 30 minut.
Aby przygotować nadzienie, podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę wieprzową; posypać 1/4 łyżeczki soli. Gotować 5 minut lub aż wieprzowina traci swój różowy kolor.
Dodać cebulę i paprykę; gotować 5 protokół. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż warzywa będą miękkie. Wymieszać z pomidorem, szynką, winem i szafranem; gotować 5 minut.
Pracując z 1 porcją ciasta na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło), zwiń każdą porcję w 13-calowy okrąg na mące.
Wyłożyć 1 porcję ciasta na dużą blachę do pieczenia pokrytą sprayem do gotowania. Łyżka nadzienia na ciasto za pomocą łyżki szczelinowej, pozostawiając 1-calową granicę wokół krawędzi.
Pozostałą porcję ciasta ułożyć na nadzieniu. Szczypta krawędzie do uszczelnienia.
Wytnij kilka szczelin na wierzchu ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec w 350 przez 30 minut lub do złotego koloru; ostudzić.