Eleganckie Penne ze Szparagami i Krewetkami
Eleganckie Penne ze Szparagami i Krewetkami to danie główne peskatariańskie . Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 593 kalorie . Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób i kosztuje 4,26 USD za porcję. 49 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Mieszanka soli i pieprzu, soku z cytryny, płatków papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 76% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z Pieczarkami i Bakłażanem) , Elegancka Zupa z Favy i Szpinaku oraz Eleganckie, Intymne Święto Dziękczynienia .
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj penne i gotuj al dente, około 8–10 minut; odcedź.
W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj czosnek i cebulę i smaż, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Wlej białe wino i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty. Dodaj płatki czerwonej papryki, masło i szparagi; gotuj, aż szparagi będą prawie miękkie, około 3 minut.
Dodaj krewetki i sok z cytryny, kontynuuj gotowanie, aż krewetki staną się różowe i nie będą już przezroczyste w środku. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wymieszaj ugotowany makaron penne z krewetkami i szparagami.
Posyp natką pietruszki i parmezanem, aby udekorować.