Elegancki sernik rabarbarowy
Elegancki sernik rabarbarowy wymaga około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten przepis daje 8 porcji po 390 kalorii , 6 g białka i 38 g tłuszczu każda. Za 1,3 dolara za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga słodzika bez kalorii splenda®, serka śmietankowego, jajek i rabarbaru. Niewielu osobom ten deser naprawdę smakował. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Dnia Matki . Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 26% to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Elegancka zupa z bobu i szpinaku , Eleganckie, intymne Święto Dziękczynienia i Sernik kozi z kompotem z rabarbaru i kandyzowanymi pistacjami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). W średniej misce wymieszaj 1 szklankę mąki, 1/4 szklanki słodzika granulowanego SPLENDA® i 1/2 szklanki masła.
Mieszaj, aż powstanie kruszonka, a następnie wyłóż nią dno formy o średnicy 23 cm (9 cali).
W średniej wielkości misce wymieszaj posiekany rabarbar, 1/2 szklanki granulowanego słodzika SPLENDA® i 1 łyżkę mąki.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut.
Wyjmij z piekarnika i odstaw. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C).
W dużej misce ubij serek śmietankowy i 1/2 szklanki słodzika SPLENDA® Granulated Sweetener, aż będą kremowe. Ubijaj jajka, jedno po drugim.
Zalać gorącym rabarbarem na patelni.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, aż nadzienie będzie gotowe. Przykryć polewą śmietanową, gdy jest jeszcze gorące.
Aby przygotować polewę ze śmietany: w małej misce wymieszaj 1 szklankę śmietany, 2 łyżki słodzika SPLENDA® i 1 łyżeczkę wanilii.
Dokładnie wymieszać i rozsmarować na wierzchu ciasta.