Smażone kalmary El Farol mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1434 kalorii, 40g białka, oraz 108 g tłuszczu. Na 6,3 USD za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, olej roślinny, popękany pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażone Kalmary, Smażone Kalmary, oraz Smażone Kalmary Nachos dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokrój ciała kalmarów na pierścienie 1/4 cala i usuń macki. Włóż pierścienie i macki do mleka i wymieszaj z natką pietruszki. Pozostawić do marynowania przez 2 do 3 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
2
Rozgrzać olej do około 350 stopni lub aż kostka chleba zmieni kolor na złoty w ciągu około 12 sekund po umieszczeniu w gorącym oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Usuń kalmary z mleka i wyrzuć mleko. Wrzucić kalmary z mąką ryżową, aż dobrze pokryte; przenieść do miski i wrzucić z jajkami, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa
Kałamarnica
(Keebler)
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
4
Posypać odrobiną soli i całego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
(duża Tuba)
5
Przenieść do innej miski i wrzucić z bułką tartą, aż dobrze pokryte i wystarczająco suche, aby oddzielić każdy kawałek.
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Wyjąć łyżką szczelinową. Nie przegotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Przełożyć na ręczniki papierowe i posypać koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Podawać z cytrynowo-kaparowym Aioli i sosem Romesco do maczania (przepisy poniżej); udekorować klinami limonki.Lemon-Caper Aioli: sprawia, że 2 filiżanki.Umieść wszystkie składniki w robocie kuchennym i dobrze wymieszaj. Cytrynowy Kapar Aioli utrzymuje się do 2 tygodni w lodówce, gdy jest przechowywany w słoiku z ciasną pokrywką.SOS Romesco: sprawia, że 4 filiżanki, może być używany z czymkolwiek.Char czerwonej papryki na otwartym ogniu, na gaz lub grill węglowy, lub w piecu brojlerów, aż papryka są czernione ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki