Ekwadorska Zupa Ziemniaczana
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Ekwadorska zupa ziemniaczana może być spektakularny przepis spróbować. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 211 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz mielone annatto, kolendrę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Ekwadorska Zupa Ziemniaczana, EKWADORSKIE PASZTECIKI Z SEREM I ZIEMNIAKAMI, oraz Ekwadorskie Serowe Placki Ziemniaczane (Llapingachos).
Instrukcje
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 protokół. Wymieszać z kminkiem i annatto; smażyć 30 sekund.
Połącz 2 łyżki mleka i żółtko jaja. Wyluzuj.
Dodaj pozostałe mleko, ziemniaki, kolendra, i jalapeo na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 35 minut, mieszając od czasu do czasu. Częściowo rozgnieść mieszankę ziemniaczaną z masherem ziemniaczanym.
Wymieszać 1/4 szklanki mieszanki ziemniaków do mieszaniny żółtka. Powrót mieszaniny ziemniaków na patelnię; wymieszać z solą i czarnym pieprzem. Dusić 5 minut, często mieszając.
Z 2 ugotowanych na twardo jajek usunąć żółtko; grubo posiekać białka i całe ugotowane na twardo jajko. Chochla o 1 szklanka zupy do każdego z 6 misek; top każdej porcji z 2 łyżeczki posiekanej mieszaniny jaj, o 1 łyżka awokado, 2 łyżeczki kolendry, i 1/4 łyżeczki jalapeo.
Każdą porcję udekorować sosem paprykowym.