Egzotyczna Kapusta Indyjska

Egzotyczna Kapusta Indyjska
Egzotyczna kapusta indyjska może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 220 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, mieloną kurkumę, nasiona kozieradki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Kapusta Pappu-South Indian Style Cabbage Dal-kapusta s, Zielona Kapusta Indyjska, oraz Kapusta Indyjska Przyprawiona są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Podsmażyć imbir i pieprz serrano przez około jedną minutę, aż zmiękną. Przyprawić kminkiem, kminkiem, koprem włoskim, musztardą, kozieradką, kurkumą i asafoetidą; gotować do pachnącego, około 20 do 30 sekund. Wymieszać w strąkach kardamonu i kapusty. Doprawić solą i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
KardamonKardamon
AsafoetidaAsafoetida
KurkumaKurkuma
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Nasiona KminkuNasiona Kminku
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Wlać wodę i sok z limonki, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, pod przykryciem przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Fasolę zalać kapustą, przykryć i gotować dodatkowe 2 minuty do odgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
5
Zdjąć pokrywkę i gotować na wolnym ogniu, aż płyn się wchłonie, około 1 do 2 minut.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn