Egzotyczna Kapusta Indyjska
Egzotyczna kapusta indyjska może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 220 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, mieloną kurkumę, nasiona kozieradki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Kapusta Pappu-South Indian Style Cabbage Dal-kapusta s, Zielona Kapusta Indyjska, oraz Kapusta Indyjska Przyprawiona są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Podsmażyć imbir i pieprz serrano przez około jedną minutę, aż zmiękną. Przyprawić kminkiem, kminkiem, koprem włoskim, musztardą, kozieradką, kurkumą i asafoetidą; gotować do pachnącego, około 20 do 30 sekund. Wymieszać w strąkach kardamonu i kapusty. Doprawić solą i dobrze wymieszać.
Wlać wodę i sok z limonki, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, pod przykryciem przez 5 minut.
Fasolę zalać kapustą, przykryć i gotować dodatkowe 2 minuty do odgrzania.
Zdjąć pokrywkę i gotować na wolnym ogniu, aż płyn się wchłonie, około 1 do 2 minut.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.