Easy Summer Clambake
Łatwy letni Clambake może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1164 kalorii. Na $5.4 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 6 fanów. Jeśli masz czerwone ziemniaki, liście laurowe, łodygi selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć żółtej mąki kukurydzianej, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Kukurydziane jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest świetne. Spróbuj Clambake, Clambake Jednopalczasty, oraz Kuchnia Clambake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki zmiksować w misce. Masło doprawić solą i pieprzem. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Umieść małże i mąkę kukurydzianą (aby pomóc oczyścić małże z piasku) w bardzo dużej misce lub garnku; napełnij wystarczającą ilością zimnej osolonej wody, aby pokryć małże. Odstawić na co najmniej 30 minut i do 1 godziny.
Umieść 12-calowy kwadrat gazę na powierzchni roboczej.
Umieść seler, pietruszkę, tymianek, liście laurowe i ziarna pieprzu na środku.
Zwinąć i związać sznurkiem.
Miejsce bouquet garni w dużym (co najmniej 18-quart) garnek. Do połowy napełnij garnek zimną wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Dodaj 1 głowę homara; przykryj garnek. Gotować, aż homar jest prawie gotowane przez i skorupa staje się jasnoczerwony, o 8 protokół. Używając szczypiec, przenieś homara do miski. Powtórz z pozostałymi homarami.
Dodaj ziemniaki i cebulę do garnka. Kadzi off gotowania płynu do dużej miski, pozostawiając tyle, aby pokryć warzywa; rezerwy płynu w misce. Doprowadzić płyn w garnku do wrzenia. Przykryć; ziemniaki i cebulę gotować 10 minut.
Warstwa kiełbasy i kukurydzy na wierzchu warzyw. Przykryć; gotować, aż ziemniaki będą po prostu miękkie, o 10 protokół.
Małże dokładnie spłukać. Ułóż małże na kukurydzy i kiełbasach.
Umieść homary na małżach. Przykryj garnek szczelnie pokrywką lub, jeśli to konieczne, przykryj szczelnie zachodzącymi na siebie dużymi arkuszami folii. Gotować, aż małże otwarte, o 12 protokół.
Przenieś homary na powierzchnię roboczą, od strony skorupy w dół.
Umieścić czubek dużego noża na środku 1 homara.
Pokrój homara wzdłuż na pół od środka do końca głowy (nóż może nie przeciąć skorupy), a następnie pokrój homara na pół od środka do końca ogona. W razie potrzeby użyj nożyc kuchennych, aby przeciąć skorupę. Powtórz z pozostałymi homarami. Małże kopiec (odrzucając każdy, który nie otworzył), homary i kiełbaski na dużym talerzu; rezerwa gotowania bulionu w garnku. Surround owoce morza z kukurydzy, ziemniaków i, w razie potrzeby, cebuli.
Warzywa posypać solą i pieprzem.
Posypać natką pietruszki; dekorować cytryną. Przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
W rondlu rozpuścić przyprawione masło; podzielić na 6 ramekinów. Odrzuć bouquet garni z puli. Smak bulionu; doprawić pieprzem.
Jeśli bulion jest zbyt słony, dodaj trochę płynu do gotowania homara. Zagotować bulion; podzielić na 6 filiżanek zupy.
Podawać przyprawione masło i bulion wraz z warzywami, kiełbasą i owocami morza.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.