Easy pesto lasagne
Łatwe pesto lasagne wymaga mniej więcej 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 91 g tłuszczu, oraz w sumie 1363 kalorii. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pesto, parmezan, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z BBC Good Food ma 16 fanów. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Lasagne Al Pesto, Lasagne z Tunanem i Pesto, oraz Świeża lasagne z pesto.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Na patelni umieścić pesto, połowę mascarpone i 250 ml wody (lub wywaru warzywnego, jeśli masz).
Podgrzać i wymieszać, aż będzie gładka i bulgotnie.
Dodać szpinak i groszek i gotować jeszcze kilka minut, aż szpinak zwiędnie i groszek rozmrożone.
Umieścić jedną trzecią mieszaniny pesto w naczyniu do pieczenia w przybliżeniu 18 x 25 cm. Wierzch z 4 arkuszami lasagne, następnie powtórz z 2 warstwami sosu i arkuszami lasagne, kończąc warstwą makaronu.
Do pozostałego mascarpone wymieszać wystarczającą ilość mleka, aby uzyskać białą konsystencję sosu, doprawić, a następnie zalać wierzch.
Posypać parmezanem i orzeszkami pinii.
Piec przez 35-40 minut, aż na górze złoty kolor i bulgotanie wokół krawędzi. Rozsypać na zarezerwowanych liści bazylii i podawać z zieloną sałatką, jeśli chcesz.