Easy Guacamole
Przepis łatwy Guacamole może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 10 minut. Ta przystawka ma 178 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 16 i kosztuje 44 grosze za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, mielony pieprz, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chipotle Mexican Grill Guacamole-świeżo wykonane guacamole, które jest łatwe do zrobienia, można z tym, Easy Guacamole, oraz Easy Guacamole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój każde awokado na pół wzdłuż wokół dołu. Przekręć połówki w przeciwnych kierunkach, aby oddzielić.
Umieść awokado pół z dołu na blacie. Uderz w dół ostrym ostrzem noża. Chwyć połowę awokado; przekręć nóż, aby poluzować i usunąć dół. Łyżkę miąższu awokado łyżką do średniej wielkości miski. Grubo masuj awokado widelcem.
Wymieszaj sok z limonki, pomidor, kolendrę, sól i czerwony pieprz do awokado.
Podawać guacamole z chipsami tortilla.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.