Easy Easter brioche
Łatwe Wielkanoc brioche trwa mniej więcej 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 328 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Jeśli masz żółtko, masło, saszetki szybko działające drożdże i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 42 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Bułeczki Obiadowe Easy Brioche, Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche), oraz Łatwo Sloppy Joes na domowej roboty Brioche Buns dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przełóż mąkę do robota kuchennego wyposażonego w plastikowe ostrze ugniatające i dodaj masło. Proces, aż mieszanina wygląda jak bułka tarta. Wymieszać z cukrem, szczyptą soli i drożdżami.
Dodać jajka i wymieszać do miękkiego ciasta, a następnie zagnieść w maszynie przez 2 min. Masło Brioche formy lub 2 pt Bochenek cyny.
Posypać warstwą mąki na powierzchnię roboczą i wyłożyć na nią ciasto. Rączkami z mąki zagnieść bardzo krótko, tworząc kulkę, a następnie wrzucić ciasto do puszki, wygładzić bok do góry. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia do podwojenia rozmiaru, około 2 godzin w ciepłym miejscu.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Szczotkować wierzch brioche z żółtkiem, a następnie posypać kruszonym cukrem i piec przez 20-25 minut, aż złoty kolor i bochenek brzmi puste po dotknięciu. Wywróć na stojak z drutu i pozostaw do ostygnięcia.
Nie ma robota kuchennego? Masło utrzyj ręcznie w mące, wymieszaj z cukrem, solą i drożdżami, następnie dodaj jajka i wymieszaj z miękkim ciastem. Przykryć i schłodzić przez 20 minut( ułatwia to obsługę), a następnie zagnieść na mące przez 5 minut. Wrzuć do puszki i kontynuuj jako przepis.