Easy Easter brioche

Easy Easter brioche
Łatwe Wielkanoc brioche trwa mniej więcej 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 328 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Jeśli masz żółtko, masło, saszetki szybko działające drożdże i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 42 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Bułeczki Obiadowe Easy Brioche, Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche), oraz Łatwo Sloppy Joes na domowej roboty Brioche Buns dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przełóż mąkę do robota kuchennego wyposażonego w plastikowe ostrze ugniatające i dodaj masło. Proces, aż mieszanina wygląda jak bułka tarta. Wymieszać z cukrem, szczyptą soli i drożdżami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodać jajka i wymieszać do miękkiego ciasta, a następnie zagnieść w maszynie przez 2 min. Masło Brioche formy lub 2 pt Bochenek cyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Dodatkowe Pokrojone świeże TruskawkiDodatkowe Pokrojone świeże Truskawki
3
Posypać warstwą mąki na powierzchnię roboczą i wyłożyć na nią ciasto. Rączkami z mąki zagnieść bardzo krótko, tworząc kulkę, a następnie wrzucić ciasto do puszki, wygładzić bok do góry. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia do podwojenia rozmiaru, około 2 godzin w ciepłym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
4
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
5
Szczotkować wierzch brioche z żółtkiem, a następnie posypać kruszonym cukrem i piec przez 20-25 minut, aż złoty kolor i bochenek brzmi puste po dotknięciu. Wywróć na stojak z drutu i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
BriocheBrioche
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
6
Nie ma robota kuchennego? Masło utrzyj ręcznie w mące, wymieszaj z cukrem, solą i drożdżami, następnie dodaj jajka i wymieszaj z miękkim ciastem. Przykryć i schłodzić przez 20 minut( ułatwia to obsługę), a następnie zagnieść na mące przez 5 minut. Wrzuć do puszki i kontynuuj jako przepis.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Dodatkowe Pokrojone świeże TruskawkiDodatkowe Pokrojone świeże Truskawki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn