Easy Duck Confit
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj easy Duck Confit. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 1035 kalorii. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 173 smakoszy i kucharzy. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka wieprzowiny, soli, ryb i owoców morza oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kaczka Confit, Co To Jest Duck Confit, oraz Kaczka Confit.
Instrukcje
Nogi kaczki osuszyć papierowymi ręcznikami.
Nakłuj skórę kaczki na całej powierzchni: Znajdź igłę lub bardzo spiczasty nóż i nakłuj skórę kaczki na całej powierzchni. Skup się na skórze, która pokrywa tłuszcz. Staraj się unikać przekłuwania samego mięsa, kłuj skórę pod kątem nad pałeczką i środkiem uda.
Robisz to, aby dać tłuszczu, który leży pod skórą miejsce do wyciekania. Jeśli tego nie zrobisz, o wiele trudniej będzie uzyskać chrupiącą skórę.
Sól nogi kaczki i niech odpocząć w temperaturze pokojowej: soli nogi kaczki dobrze, więcej niż myślisz, że powinieneś, faktycznie.
Pozostaw je w temperaturze pokojowej przez co najmniej 20 minut i do godziny. Nie martw się, nic im nie będzie.
Kacze nogi włóż do małej zapiekanki, skórki do góry. Jak mały? Chcesz, żeby był wystarczająco duży, żeby utrzymać nogi. Na dno zapiekanki nałożyć cienki połysk oleju lub stopionego tłuszczu z kaczki, a następnie umieścić nogi kaczki blisko siebie, ale nie nakładając się na siebie.
Powoli podgrzewaj kaczkę w piekarniku:
Włożyć zapiekankę do piekarnika i podgrzać do 150°C (300°F); jeśli masz cyfrowy piekarnik, możesz nawet zejść do 140°C (285°F). Nie podgrzewaj piekarnika. Chcesz gotować kaczkę tak delikatnie, jak to możliwe.
Odejdź i oglądaj piłkę nożną, idź na zakupy, poczytaj książkę czy coś. Jak długo? Każda kaczka ma inny poziom tłuszczu, więc nie mogę dokładnie powiedzieć. Ale to będzie co najmniej 90 minut, a dwie godziny są lepsze. Po 90 minutach sprawdź kaczkę: powinna być częściowo zanurzona w roztopionym tłuszczu, a skóra powinna być chrupiąca.
Podgrzać piekarnik do brązowej skóry: gdy skóra zaczyna wyglądać chrupiące, podgrzać do 191° (190 ° C). Sprawdź po 15 minutach. Szukasz jasnego złotego brązu. Jeśli pominąłeś kilka plam z igłą i są miejsca, w których skóra nie będzie chrupiąca, to jest w porządku—lepiej niż poparzona skóra gdzie indziej.
Ostudzić i odcedzić tłuszcz:
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na 10-15 minut przed jedzeniem. Zaoszczędź nagromadzony tłuszcz do gotowania warzyw, innych mięs lub do utrzymywania lśniącej skóry. Przecedzam tłuszcz przez gazę, ale tak naprawdę wystarczy to zrobić, jeśli oszczędzasz tłuszcz przez kilka tygodni lub miesięcy; napięty, będzie trzymał przez 6 miesięcy szczelnie przykryty w lodówce. Dobrze zapakowane, samo mięso kaczki wytrzyma do 2 tygodni w lodówce.
Co zrobić ze swoimi uroczymi kaczymi nogami? Po co je jeść. Możesz po prostu gryźć nogi i pozwolić, aby soczysty tłuszcz dryblował po brodzie, lub oderwać skórę i zjeść ją—trudno jest później ponownie chrupiącą-a następnie usunąć mięso z kości i użyć go w sałatce, z fasolą lub ryżem, lub z makaronem.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje na kaczkę Confit. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Feret Lambert Bordeaux Superieur. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Chateau Feret Lambert Bordeaux Superieur
Kolor jest atrakcyjnym ciemnym rubinem, odzwierciedlającym staranny proces selekcji winogron. Nos i profil smakowy ciemnych owoców, śliwek i nut cedrowych są ładnie zrównoważone z kwasowością i strukturą taniny na podniebieniu. Eleganckie wino z mocą i finezją. Wytrawne i orzeźwiające wykończenie dopełnia wino.