Easy Chicken Pot Pie
Easy Chicken Pot Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka oregano, perłowej cebuli, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 143 mówiłoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 43 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 10-calowa Patelnia żeliwna
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Kurczaka posypać papryką, szałwią, oregano, solą i pieprzem.
Podgrzej 10-calową żeliwną patelnię na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek. Gdy olej zaczyna wirować, dodać doprawionego kurczaka i saute aż gotowane przez, o 4 protokół z pierwszej strony i 3 protokół z drugiej strony.
Wyjmij kurczaka na talerz szczypcami, pozostawiając olej na patelni. Resztę kurczaka na kilka minut, a następnie pokroić w kostkę 1/2 cala.
Na tej samej patelni dodać cebulę, groszek i marchewkę, posypać solą i pieprzem. Wymieszać i gotować, aż cebula stanie się miękka, 3 do 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę dłużej.
Posypać mąką i mieszać, aż mąka rozpuszcza się w warzywach i sokach.
Dodać bulion z kurczaka i podnieść na wolnym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje. Gdy płyn zgęstnieje, wymieszaj z grubą śmietaną. W razie potrzeby doprawić solą.
Odstawić kurczaka na patelnię. Rozłóż skórkę ciasta i umieść na wierzchu nadzienia, chowając nadmiar krawędzi wewnątrz patelni.
Równomiernie umyć skórkę jajkiem. Za pomocą noża delikatnie wyciąć 3 otwory wentylacyjne w górnej części skorupy.
Umieścić w piekarniku i piec, aż skorupa będzie złoty kolor, o 20 protokół.