Dżem żurawinowo-Szampański z imbirem
Dżem żurawinowo-Szampański z imbirem może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 60 i kosztuje 26 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 74 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 129 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, krystalizowany imbir, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan, Szampański Koktajl Imbirowy, oraz Koktajl Z Szampanem Imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pulsuj żurawinę w robocie kuchennym, aż zostaną grubo posiekane.
Przenieś je do dużego, grubodennego garnka i dodaj szampana. Doprowadzić je do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż żurawina zmięknie, o 10 protokół.
Posyp pektynę mieszanką żurawinową i wymieszaj, aby połączyć. Wymieszać z masłem. Powrót mieszaninę do wrzenia.
Dodaj suszoną żurawinę, krystalizowany imbir, a następnie cukier na raz.
Powrót mieszaninę do wrzenia i gotować twardo przez 1 minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu. Kadzi gorący dżem do 6 gorących, czystych słoików pół kufla. Aby zachować dżem, przetworzyć słoiki w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut. Zakonserwowany dżem będzie przechowywany na półce do roku. W przeciwnym razie przechowuj go w lodówce do 2 miesięcy.