Dżem Śliwkowy

Dżem Śliwkowy
Dżem śliwkowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 16 i kosztuje 22 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 70 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz śliwki, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co jest raczej złe. Spróbuj Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Dżem z bekonu i Whiskey, oraz Dżem Wiśniowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć śliwki, cukier i wodę w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Odsłaniać i gotować na wolnym ogniu 50 minut lub do momentu, aż mieszanina zacznie zagęszczać, od czasu do czasu odtłuszczając pianę z powierzchni mieszaniny. Schłodzić; wlać do szczelnego pojemnika. (
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkaśliwka
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Mieszanina zagęszcza się w miarę schładzania.) Cover and chill.
3
Uwaga: dżem Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku przez okres do trzech tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Magazyn