Dżem z kurczaka i szalotki na Pain au Levain

Dżem z kurczaka i szalotki na Pain au Levain
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przyprawy, więc dać kurczaka i szalotka dżem na Pain au Levain spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.71 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. Jeśli masz cebulę, cukier granulowany, chrupiący chleb i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj No-knead Pain Au Levain, Pain au Levain (chleb na zakwasie), oraz Pieczony indyk z szalotką i szałwią z sosem Szalotkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki w średnim rondlu. Przykryć zimną wodą przez 1 do 2 cali i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować delikatnie, aż kurczak jest całkowicie ugotowany i nie różowy w środku, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1
Rozgrzać olej i masło na dużej patelni na średnim ogniu, aż masło się spieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać szalotki, sól, i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki są zmiękczone i po prostu zaczyna brązowy, o 10 protokół.Wymieszać w 1/4 szklanki octu i cukru i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki są całkowicie miękkie i karmelizowane i dżem jest gęsty i syropy, o 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
DżemDżem
3
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać pozostałe 2 łyżki octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Niech dżem ostygnie przez 20 minut, a następnie wymieszać posiekane tarragon.To złóż kanapki: pokroić kurczaka na kawałki o grubości 1/4 cala.Dżem szalotka równomiernie podzielić na 1 stronie 4 kromki chleba. Kurczaka podziel równomiernie między kanapki, kładąc go na dżem w równej warstwie. Zamknij każdą kanapkę i podawaj.Parowanie napojów: Louis Bouillot Crémant De Bourgogne Rosé, Francja. Piękny, prosty błyszczyk wykonany z Pinot i Chardonnay w Kolorze burgundzkim, ten róż jest lekki i delikatny i sprawdzi się idealnie obok kurczaka. Różowo-czerwone owoce i odrobina słodyczy sprawią, że będzie również naturalnym partnerem dżemu na szalotkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
1 łyżeczka Soli Do Obtoczenia Krawędzi Szklanki1 łyżeczka Soli Do Obtoczenia Krawędzi Szklanki
SparklerSparkler
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
CremantCremant
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Wino RóżaneWino Różane
DżemDżem
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn