Dżem Brzoskwiniowo-Malinowy-Lawendowy

Dżem Brzoskwiniowo-Malinowy-Lawendowy
Dżem brzoskwiniowo-malinowy-lawendowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 466 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Udaj się do sklepu i odbierz kulinarne pąki lawendy, maliny, brzoskwinie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Dżem Brzoskwiniowo-Lawendowy, oraz Dżem Brzoskwiniowo-Lawendowy.

Instrukcje

1
Do małej miseczki włóż pąki lawendy.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lawendaświeża Lawenda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać 1/4 szklanki wrzącej wody na pąki i niech strome 10 protokół. Przecedzić pachnącą wodę do miski i odstawić na bok; wyrzucić pąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W 4-quart patelni na średnim ogniu, połączyć brzoskwinie, maliny, cukier, i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia i gotować, często mieszając, aż płyn ma konsystencję gęstego syropu klonowego, około 14 minut. Wymieszać w wodzie lawendowej i gotować, często mieszając, kolejne 2 minuty, lub aż mieszanina osiągnie pożądaną grubość (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Syrop KlonowySyrop Klonowy
MalinyMaliny
świeża Lawendaświeża Lawenda
BrzoskwiniaBrzoskwinia
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjmij dżem z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez 15 minut. Schłodzić, przykryć, co najmniej 2 godziny przed użyciem. Dżem utrzymuje się, schłodzony, do 4 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia2
Magazyn