Dziś Kolacja: wiosenne szparagi i boczek
Dziś Kolacja: wiosenne szparagi z boczkiem to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Jeśli masz pod ręką szparagi, jajka, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dziś Kolacja: szparagi i boczek na grzance z masłem, Kolacja: makaron z wiosennymi ziołami, oraz Dziś Kolacja: Ziemniaki Zapiekane Z Sezamem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj boczek do dużej żeliwnej patelni ustawionej na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będzie rumiane i chrupiące, o dziesięć minut.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Dodaj ziemniaki do patelni, dobrze mieszaj, aż zostaną pokryte wytopionym tłuszczem, a następnie rozłóż je na jedną warstwę. Doprawić solą i pieprzem i gotować bez mieszania, aż lekko zbrązowieje na dnie. Za pomocą szpatułki, Odwróć ziemniaki i gotować, aż lekko rumiane. Kontynuuj ten proces, aż wszystkie strony będą lekko rumiane, łącznie około 15 minut.
Dodaj cebulę na patelnię i dobrze wymieszaj. Gotować, aż cebula zmięknie, o pięć minut.
Dodać szparagi, dobrze wymieszać, a następnie przykryć patelnię. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szparagi są chrupiące i miękkie, pięć do ośmiu minut. Powrót boczek na patelnię, mieszać, i niech gotować przez minutę, aż ciepłe. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Roztopić masło w patelni non-stick ustawić na średnim ogniu. Crack jajka na patelni i gotować, aż białka są ustawione, trzy do czterech minut.
Podziel mieszankę między cztery talerze, a na każdej z nich usmażone jajka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.