Dziś Kolacja: Spaghetti z tymiankiem-Puree z selera chilijskiego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: Spaghetti z tymiankiem-Chile Puree z selera. Ten przepis służy 4. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 692 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz czosnek, masło, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dziś Kolacja: Spaghetti z krabem, Chile i miętą, Dziś Kolacja: Zupa Z Selera, oraz Dziś Kolacja: Zupa Z Selera Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym (12-calowy) patelni na średnim ogniu, aż mieni się, a następnie dodać seler wraz ze szczyptą soli i pieprzu. Gotować, aż seler zaczął kolor, następnie dodać liście tymianku, czosnek i chile i nadal gotować przez kolejne 3 do 4 protokół.
Dodaj około 1/2 filiżanka gorącej wody na patelni, przykryć, i włączyć ciepło do niskiej. Dusić do miękkości selera, około 20 minut, dodając więcej wody, jeśli patelnia całkowicie wyschnie. Po zmiękczeniu selera rozgnieść maserem ziemniaczanym lub drewnianą łyżką, aby stworzyć rustykalny puree. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie przynieś duży garnek słonej wody do zagotowania. Gotować makaron do minuty od al dente. Rezerwa 1 szklanka wody z makaronu przed odsączeniem, a następnie dodać makaron do puree wraz z niektórych makaronu gotowania wody. Gotować na niskim poziomie, dodając wodę z makaronu w razie potrzeby, aż makaron będzie al dente. Wymieszaj z masłem jedwabisty SOS, następnie podawaj ze świeżą pietruszką i parmezanem.