Dziś Kolacja: kurczak Rogera Eberta z pachnącym ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj dziś kolację: kurczak Rogera Eberta z pachnącym ryżem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.57 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 497 kalorii, 15g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, imbir, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 149 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Ryba Pachnąca Bakłażanem, Dziś Kolacja: Hainanese Chicken Rice, oraz Dziś Kolacja: Kurczak z ryżem z szafranem.
Instrukcje
1
Rozpuścić kostkę bulionu w wodzie i połączyć ryż w kuchence ryżowej z olejami, solą, czosnkiem i imbirem. Dobrze wymieszaj, a następnie umieść kurczaka i warzywa na wierzchu. Włącz kuchenkę do gotowania ryżu i pozwól mu gotować do końca. (Przepis ten można również przygotować w średnim rondlu z pokrywką: należy doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu, aż ryż się ugotuje.)