Dziś Kolacja: kurczak cytrynowy z sosem kolendrowym

Dziś Kolacja: kurczak cytrynowy z sosem kolendrowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: Cytrynowy kurczak z sosem kolendrowym. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 2,03 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 41g białka, oraz 20 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, mieloną kurkumę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Dziś Kolacja: Cytrynowa Ciecierzyca Stir-Fry, Kolacja: Mahi Mahi z sosem kolendrowym, oraz Dziś Kolacja: kurczak w sosie z pestek dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w szerokim, ciężkim garnku na średnim ogniu. Brąz kawałki kurczaka w jednej warstwie, gotowanie w partiach, jeśli to konieczne, po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wyjąć łyżką szczelinową do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Czosnek włożyć do gorącego oleju, a po chwili, gdy zmieni kolor na złoty, dodać pastę imbirową. Smażyć przez dodatkową minutę, następnie dodać zielone chili, cayenne, kminek, kolendrę, kurkumę i sól. Gdy przyprawy gotowane razem przez kilka chwil i smaki zaczynają się żenić, dodać kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
KurkumaKurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
4
Jak kolendra zaczyna więdnąć, nadal mieszać, a następnie dodać kawałki kurczaka, każdy zgromadzony sok w misce i 2/3 szklanki wody z sokiem z cytryny. Przykryć, obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować przez 25-30 minut, obracając raz, aż kurczak będzie miękki. Odsączyć i gotować dalej, aby zagęścić sos, jeśli to konieczne, i smak soli i soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn