Dziś Kolacja: brukselka z Chorizo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: brukselka z Chorizo spróbuj. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $1.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Mieszanka soli i pieprzu, masło, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest dobre. Spróbuj Kolacja Dziś Wieczorem: Momofuku Brukselka, Dziś Kolacja: karmelizowane Tofu z brukselką, oraz Dziś Kolacja: walijski Rarebit z brukselką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Wrzucić kiełki i gotować przez 10 protokół.
Odcedzić i wrzucić do garnka z lodowatą wodą.
Ostudzić przez 5 minut, a następnie ponownie odcedzić.
Tymczasem wlać olej do dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać chorizo, rozbić drewnianą łyżką. Gotować, aż renderuje trochę tłuszczu, o 2-3 protokół.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, aż cebula będzie bardzo miękka.
Dodać brukselkę na patelni i gotować przez 3 protokół. Następnie wlać bulion z kurczaka. Zmniejsz ciecz o połowę lub aż zgęstnieje i zacznie pokrywać kiełki. Doprawić solą i pieprzem i podawać.