Dzisiaj Kolacja: Bakłażan Baingan Kachri
Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 195 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Jeśli 1,09 zł za porcję wpadnie w twój budżet, Kolacja dziś wieczorem: bakłażan Baingan Kachri może być super bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis do wypróbowania. 72 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, mielony pieprz, mieszankę przypraw i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja: Baingan Bharta (bakłażan Curry), Dziś Kolacja: Bucatini z bakłażanem, oraz Dziś Kolacja: Bakłażan Caponata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić bakłażana w poprzek na 1-calowe plastry. Zdobądź jedną stronę bakłażanów z " x " około pół cala głębokości.
Każdy plasterek posypać odrobiną soli i odstawić na 15 minut.
W międzyczasie wymieszać przyprawy.
Wlać olej rzepakowy do dużej patelni na średnim ogniu. Wytrzyj sól off plastry bakłażana i dodać je, wyciąć stronę w dół, na patelni. Gotować przez piętnaście minut.
Obrócić plastry i posypać każdy plasterek mieszanką przypraw. Gotować przez 7 minut.
Obróć plastry nad, posypać więcej mieszanki przypraw, i przykryć patelnię. Gotować przez 10 minut.
Przełożyć plastry na talerz, posypać odrobiną mieszanki przypraw, a na wierzchu skropić oliwą z oliwek.