Dziki łosoś z grillowaną słodką cebulą i kukurydzą
Dziki łosoś z grillowaną słodką cebulą i kukurydzą to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jeśli masz poszatkowane liście bazylii, oliwę z oliwek, pomidory koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Spróbuj Grillowany łosoś dziki z Zakonserwowaną cytryną, Grillowany łosoś w / nektarynka-cebula Relish, oraz Grillowany łosoś z imbirem i zieloną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill na średnim ogniu (400 do 500). Uruchom metalowy szaszłyk przez każdy plasterek cebuli, aby trzymać go razem.
Pokrój obficie plastry cebuli i kukurydzę olejem.
Połóż cebulę i kukurydzę na ruszcie do gotowania (zamknij pokrywkę, jeśli używasz gazu)i grilluj, obracając w razie potrzeby, aż lekko usmażone ze znakami grilla-cebula po obu stronach, kukurydza na całym-10 do 12 minut w sumie. Gdy jest wystarczająco chłodny, posiekaj cebulę i pokrój ziarna kukurydzy z kolb.
Wymieszaj cebulę, kukurydzę, pomidory, śliwkową Bazyl, sok z cytryny, 1 łyżeczkę. sól i 1/2 łyżeczki. pieprz w misce.
Posmaruj kawałki łososia po obu stronach olejem.
Boki miąższu posypać solą i pieprzem.
Połóż mięso bokiem w dół na ruszcie do gotowania (zamknij pokrywę, jeśli używasz gazu) i grilluj, ostrożnie obracając raz szeroką szpatułką, aż tylko nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne-patrząc w środku najgrubszej części (wycięte do testu), w sumie 9 do 10 minut.
Kopiec rozkoszy na talerzach. Wyciągnij łososia ze skóry za pomocą szpatułki i ustaw obok smaków.
Dekoruj klinami cytryny i gałązkami bazylii.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.