Dziki czosnek i biała fasola Curry
Przepis Wild Garlic and White Bean Curry jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 30 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, pomidory śliwkowe, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziki czosnek i biała fasola Curry, Tarta Z Grzybami I Białą Fasolą, oraz Zupa Z Białej Fasoli Z Dziką Rukolą I Cytryną Meyer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu i pocić cebulę, aż będzie miękka i przezroczysta.
Na oddzielnej patelni rozgrzej wszystkie nasiona przypraw, aż uwolnią swój zapach i po prostu zaczną skakać na patelni. Wrzucić do moździerza i zmielić tłuczkiem jeszcze ciepłym.
Dodaj ciepłe przyprawy mielone do cebuli wraz z chiles, Curry liści, liść limonki, i kolendry. Gotować przez kolejne 5 minut na dość małym ogniu, a następnie dodać czosnek, jaggery, sok z limonki i sos rybny. Dobrze wymieszać i gotować przez 5 minut.
Dodaj pomidory, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut, a następnie dodaj świeżą lub gotowaną suszoną fasolę i mleko kokosowe. Gotować delikatnie przez 10 do 15 minut (lub aż fasola będzie miękka, jeśli gotowanie świeże).
Podczas gotowania curry, umyć dziki czosnek bardzo dobrze, zbieranie na każdy liść dokładnie Dla mogą one nosić małe kamienie.
Kilka minut przed podaniem curry, dodać dziki czosnek i gotować, aż będzie tylko zwiędły i miękkie. Nie rozgotować—dziki czosnek powinien być jasny i żywy. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne. To curry powinno być miękkie, pachnące, delikatnie słodkie, ostre i słone, z wystarczającą ilością ciepła, aby cię ogrzać.
Reprinted with permission from My Favorite Ingredients by Skye Gyngell, copyright © 201
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.