Dziki czosnek i biała fasola Curry

Dziki czosnek i biała fasola Curry
Przepis Wild Garlic and White Bean Curry jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 30 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, pomidory śliwkowe, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziki czosnek i biała fasola Curry, Tarta Z Grzybami I Białą Fasolą, oraz Zupa Z Białej Fasoli Z Dziką Rukolą I Cytryną Meyer dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu i pocić cebulę, aż będzie miękka i przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Na oddzielnej patelni rozgrzej wszystkie nasiona przypraw, aż uwolnią swój zapach i po prostu zaczną skakać na patelni. Wrzucić do moździerza i zmielić tłuczkiem jeszcze ciepłym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj ciepłe przyprawy mielone do cebuli wraz z chiles, Curry liści, liść limonki, i kolendry. Gotować przez kolejne 5 minut na dość małym ogniu, a następnie dodać czosnek, jaggery, sok z limonki i sos rybny. Dobrze wymieszać i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Liście LimonkiLiście Limonki
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
JaggeryJaggery
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
4
Dodaj pomidory, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut, a następnie dodaj świeżą lub gotowaną suszoną fasolę i mleko kokosowe. Gotować delikatnie przez 10 do 15 minut (lub aż fasola będzie miękka, jeśli gotowanie świeże).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5
Podczas gotowania curry, umyć dziki czosnek bardzo dobrze, zbieranie na każdy liść dokładnie Dla mogą one nosić małe kamienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
6
Kilka minut przed podaniem curry, dodać dziki czosnek i gotować, aż będzie tylko zwiędły i miękkie. Nie rozgotować—dziki czosnek powinien być jasny i żywy. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne. To curry powinno być miękkie, pachnące, delikatnie słodkie, ostre i słone, z wystarczającą ilością ciepła, aby cię ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
7
Reprinted with permission from My Favorite Ingredients by Skye Gyngell, copyright © 201
8
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Getrank Gruner Veltliner (1 litr) z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Genialna świeżość uzupełnia ostre, wytrawne smaki grejpfruta, jabłka i białego pieprzu w tym wyjątkowym austriackim Gruner. Idealne wino na plażowe dni, piknikowe dni i na co dzień.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia91
Magazyn