Dyniowe Paryskie Gnocchi

Dyniowe Paryskie Gnocchi
Dyniowe Paryskie Gnocchi to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 1. Na 4,28 zł za porcję, ten przepis okładki 64% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1631 kalorii, 41g białka, oraz 99g tłuszczu. Ten przepis z Food Republic ma 8 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, jajka, ser parmezański i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę uniwersalną, możesz podążać za tym daniem głównym z Cynamon cukier soda chleb jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Paryskie Gnocchi, Paryski Suflet Gnocchi, oraz Paryskie Gnocchi z pieczonymi pomidorkami Cherry, kukurydzą i cukinią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla paryskich Gnocchi w niereaktywnym garnku z sosem dodaj wodę, masło i 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Ciepło średnio-wysokie. Gdy mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu, obrócić ogień na średni i dodać mąkę na raz. Szybko i konsekwentnie mieszaj drewnianą łyżką, aż ciasto oderwie się od boków, a dno patelni będzie czyste, bez przywierania do niego ciasta. Ciasto powinno być błyszczące i gładkie. Wyłączyć ogień i nadal mieszać szybko przez 5 minut, odparowując wilgoć z ciasta. Natychmiast przenieść ciasto do miksera elektrycznego z uchwytem łopatkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj 1 łyżeczkę soli, musztardę Dijon, posiekane zioła i zmielone nasiona kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper MielonyKoper Mielony
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Wymieszać na niskim poziomie przez 1 minutę.
5
Dodaj 3 duże jajka, po jednym na raz, ubijając między niskimi i średnimi, czekając, aż każde jajko zostanie całkowicie włączone przed dodaniem następnego. Gdy ciasto jest spójne, umieść w torbie z ciastem z gładką okrągłą końcówką o średnicy 5/8 cala. Przynieś garnek lekko osolonej wody na wolnym ogniu. Trzymając torebkę ciasta nad krawędzią garnka z wodą, wyciśnij torebkę i pokrój ciasto na 1-calowe pierogi nożem do parowania. Pozwól, aby kawałki spadły bezpośrednio do wody. Przer. partiami po 15-20 sztuk. Kiedy gnocchi unosi się na powierzchnię, pozostaw do kłusowania przez kolejne 2 minuty. Następnie usuń kawałki z rowkiem łyżką lub sitkiem do dobrze naoliwionej blachy do pieczenia. Posmakuj pożądanej czułości przed kontynuowaniem. Gdy wszystkie gnocchi są gotowe, schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Przykryć do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Do Pieczonej Dyni
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
7
Usuń skórę i nasiona małego rodzaju dyni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
8
Pokroić w 5-6-calowe kawałki, wymieszać z oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
9
Piec w piekarniku 350, aż po przekłuciu nożem do parowania będzie miękka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Schłodzoną dynię pokroić w 3/4-calowe kostki. W przypadku prażonych jabłek Skórka i ćwiartka jabłka, usunięcie całego rdzenia. Włożyć jabłko i sok jabłkowy do niereaktywnego garnka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Dodaj 1 łyżkę soku z cytryny, 1 łyżeczkę soli i przykryj. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
13
Jabłka wyjąć z płynu do kłusowania i schłodzić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
14
Schłodzone jabłka pokroić w 3/4-calową kostkę. Do sosu dyniowego na parze lub pieczeń 2 szklanki obranego, wysiewanego miąższu dyni, aż do całkowitego ugotowania i bardzo miękkiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
15
Ugotowaną dynię i karmelizowaną cebulę przełożyć do blendera i przecier z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i wywarem warzywnym do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Dodaj tyle bulionu, aby uzyskać gęstą konsystencję sosu. Aby uzyskać redukcję białego balsamicznego i cydru w niereaktywnym garnku do sosu, połącz 1 szklankę białego octu balsamicznego i 1 szklankę octu jabłkowego. Zmniejszyć o połowę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Ocet BalsamicznyBiały Ocet Balsamiczny
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
17
Dodaj 1 szklankę cydru jabłkowego i ponownie zmniejsz o połowę. Zmniejsz temperaturę do średniej i zmniejsz mieszaninę do konsystencji syropu klonowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
18
Ochłoń.

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalna, przesianamąka uniwersalna, przesiana51 400 gramowa puszka pokrojonych w kostkę pomidorów w soku pomidorowympieczone jabłkopieczone jabłko2Brukselka blanszowana i ćwiartowanaBrukselka blanszowana i ćwiartowana12 łyżeczki czosnku w proszku2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)1dla każdego.Świeżo starty lub Ogolony ser ParmezańskiŚwieżo starty lub Ogolony ser Parmezański1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany szczypiorekposiekany szczypiorek12 łyżeczki czosnku w proszkuMusztarda DijonMusztarda Dijon12 łyżeczki czosnku w proszkubułka tostowa mixbułka tostowa mix23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calabiały balsamiczny i redukcja cydrubiały balsamiczny i redukcja cydru3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)0Batoniki toffi Heathmielone nasiona kopru włoskiego opiekane, Paryskie Gnocchimielone nasiona kopru włoskiego opiekane, Paryskie Gnocchi11Paryskie gnocchiParyskie gnocchi1dla każdego.Cienko Ogolona kalarepa lub rzodkiewkaCienko Ogolona kalarepa lub rzodkiewka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaSOS dyniowy, rozgrzanySOS dyniowy, rozgrzany51 400 gramowa puszka pokrojonych w kostkę pomidorów w soku pomidorowympieczona dyniapieczona dynia2Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany estragonposiekany estragon1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)0Batoniki toffi Heath1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreochopped chevrilchopped chevril5liścieshungiku (łagodna zieleń musztardowa) lub pietruszka włoskashungiku (łagodna zieleń musztardowa) lub pietruszka włoska

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Gnocchi bardzo dobrze współpracuje z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Casaloste Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Casaloste Chianti Classico Riserva
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia59
Magazyn