Dyniowe Paryskie Gnocchi
Dyniowe Paryskie Gnocchi to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 1. Na 4,28 zł za porcję, ten przepis okładki 64% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1631 kalorii, 41g białka, oraz 99g tłuszczu. Ten przepis z Food Republic ma 8 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, jajka, ser parmezański i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę uniwersalną, możesz podążać za tym daniem głównym z Cynamon cukier soda chleb jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Paryskie Gnocchi, Paryski Suflet Gnocchi, oraz Paryskie Gnocchi z pieczonymi pomidorkami Cherry, kukurydzą i cukinią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla paryskich Gnocchi w niereaktywnym garnku z sosem dodaj wodę, masło i 1 łyżeczkę soli.
Ciepło średnio-wysokie. Gdy mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu, obrócić ogień na średni i dodać mąkę na raz. Szybko i konsekwentnie mieszaj drewnianą łyżką, aż ciasto oderwie się od boków, a dno patelni będzie czyste, bez przywierania do niego ciasta. Ciasto powinno być błyszczące i gładkie. Wyłączyć ogień i nadal mieszać szybko przez 5 minut, odparowując wilgoć z ciasta. Natychmiast przenieść ciasto do miksera elektrycznego z uchwytem łopatkowym.
Dodaj 1 łyżeczkę soli, musztardę Dijon, posiekane zioła i zmielone nasiona kopru włoskiego.
Wymieszać na niskim poziomie przez 1 minutę.
Dodaj 3 duże jajka, po jednym na raz, ubijając między niskimi i średnimi, czekając, aż każde jajko zostanie całkowicie włączone przed dodaniem następnego. Gdy ciasto jest spójne, umieść w torbie z ciastem z gładką okrągłą końcówką o średnicy 5/8 cala. Przynieś garnek lekko osolonej wody na wolnym ogniu. Trzymając torebkę ciasta nad krawędzią garnka z wodą, wyciśnij torebkę i pokrój ciasto na 1-calowe pierogi nożem do parowania. Pozwól, aby kawałki spadły bezpośrednio do wody. Przer. partiami po 15-20 sztuk. Kiedy gnocchi unosi się na powierzchnię, pozostaw do kłusowania przez kolejne 2 minuty. Następnie usuń kawałki z rowkiem łyżką lub sitkiem do dobrze naoliwionej blachy do pieczenia. Posmakuj pożądanej czułości przed kontynuowaniem. Gdy wszystkie gnocchi są gotowe, schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Przykryć do momentu użycia.
Usuń skórę i nasiona małego rodzaju dyni do pieczenia.
Pokroić w 5-6-calowe kawałki, wymieszać z oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem.
Piec w piekarniku 350, aż po przekłuciu nożem do parowania będzie miękka.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Schłodzoną dynię pokroić w 3/4-calowe kostki. W przypadku prażonych jabłek Skórka i ćwiartka jabłka, usunięcie całego rdzenia. Włożyć jabłko i sok jabłkowy do niereaktywnego garnka z sosem.
Dodaj 1 łyżkę soku z cytryny, 1 łyżeczkę soli i przykryj. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Jabłka wyjąć z płynu do kłusowania i schłodzić w lodówce.
Schłodzone jabłka pokroić w 3/4-calową kostkę. Do sosu dyniowego na parze lub pieczeń 2 szklanki obranego, wysiewanego miąższu dyni, aż do całkowitego ugotowania i bardzo miękkiego.
Ugotowaną dynię i karmelizowaną cebulę przełożyć do blendera i przecier z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i wywarem warzywnym do smaku.
Dodaj tyle bulionu, aby uzyskać gęstą konsystencję sosu. Aby uzyskać redukcję białego balsamicznego i cydru w niereaktywnym garnku do sosu, połącz 1 szklankę białego octu balsamicznego i 1 szklankę octu jabłkowego. Zmniejszyć o połowę na średnim ogniu.
Dodaj 1 szklankę cydru jabłkowego i ponownie zmniejsz o połowę. Zmniejsz temperaturę do średniej i zmniejsz mieszaninę do konsystencji syropu klonowego.