Dyniowe Bułeczki Cynamonowe
Dyniowe bułki cynamonowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 6% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 26%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Dyniowe bułeczki cynamonowe z Klonowo-cynamonowym serem śmietankowym, Spowiedź #136: nie mogłem się oprzeć ... dyniowe bułeczki cynamonowe z cynamonowym serem mżawka, oraz Dyniowe Bułeczki Cynamonowe podobnych receptur.
Instrukcje
W misce połączyć 1-1 / 2 szklanki mąki i drożdży; odstawić. W rondlu podgrzej i wymieszaj dynię, mleko, cukier, 2 łyżki masła i sól, aż ciepło (120°-130°) i masło prawie się rozpuści.
Dodać do mieszanki mąki / drożdży wraz z jajkiem. Beat na niskiej prędkości przez 30 sekund. Beat na dużej prędkości przez 3 minuty. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać umiarkowanie sztywne ciasto. Zagnieść na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając raz do nasmarowanej góry. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 1 godziny.
Do 12 cali. x 10 po. prostokąt. Pozostałe masło roztopić; wyszczotkować na cieście.
Połączyć brązowy cukier i cynamon; posypać ciasto.
Ciasto w rolce, w stylu galaretki, zaczynając od dłuższego boku.
Pokroić w 12 plasterków, 1 w. każdy.
Umieść rolki, ścięte z boku w dół, w nasmarowanym 13-in. x 9 po. patelnia do pieczenia. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do złotego koloru. Fajne na drucianym stelażu.
Na lukier roztopić masło w rondlu; wymieszać z brązowym cukrem i mlekiem. Gotować i mieszać na średnim ogniu przez 1 minutę. Wymieszać z wanilią, solą i 1/4 szklanki cukru cukierniczego; ubić do dokładnego wymieszania.
W razie potrzeby dodać więcej cukru, aby uzyskać pożądaną konsystencję.