Dynia żołędziowa z nadzieniem szpinakowym

Dynia żołędziowa z nadzieniem szpinakowym
Przepis Dynia Żołędziowa z nadzieniem szpinakowym może być wykonany w około 1 godzinę i 15 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 201 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Za $1.17 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jeśli masz pod ręką zieloną cebulę, olej roślinny, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, który jest solidny. Dynia żołędziowa z nadzieniem żurawinowym, Dynia żołędziowa z nadzieniem jabłkowym, oraz Dynia Żołędziowa Z Nadzieniem Jabłkowym Żurawinowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Pokrój dynię na pół; wyrzuć nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2
Umieść dynię, ściętą stroną do dołu, w nie natłuszczonym 15-calowym. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia. Napełnij patelnię gorącą wodą na Głębokość 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Piec bez przykrycia w 350° przez 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
W międzyczasie na patelni podsmaż seler i cebulę na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj szpinak i 1/4 łyżeczki soli; gotuj i mieszaj, aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
W misce wymieszaj bułkę tartą, orzechy pekan i pozostałą sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Spuścić wodę z Formy do pieczenia. Obróć squash ściętą stroną do góry. Faszeruj mieszanką szpinaku; posyp mieszanką miękiszu na wierzchu. Kropka z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
8
Piec 15 minut dłużej lub do miękkości dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn