Dynia żołędziowa z nadzieniem szpinakowym
Przepis Dynia Żołędziowa z nadzieniem szpinakowym może być wykonany w około 1 godzinę i 15 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 201 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Za $1.17 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jeśli masz pod ręką zieloną cebulę, olej roślinny, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, który jest solidny. Dynia żołędziowa z nadzieniem żurawinowym, Dynia żołędziowa z nadzieniem jabłkowym, oraz Dynia Żołędziowa Z Nadzieniem Jabłkowym Żurawinowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pokrój dynię na pół; wyrzuć nasiona.
Umieść dynię, ściętą stroną do dołu, w nie natłuszczonym 15-calowym. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia. Napełnij patelnię gorącą wodą na Głębokość 1/2 cala.
Piec bez przykrycia w 350° przez 40 minut.
W międzyczasie na patelni podsmaż seler i cebulę na oleju do miękkości.
Dodaj szpinak i 1/4 łyżeczki soli; gotuj i mieszaj, aż szpinak zwiędnie.
W misce wymieszaj bułkę tartą, orzechy pekan i pozostałą sól.
Spuścić wodę z Formy do pieczenia. Obróć squash ściętą stroną do góry. Faszeruj mieszanką szpinaku; posyp mieszanką miękiszu na wierzchu. Kropka z masłem.
Piec 15 minut dłużej lub do miękkości dyni.