Potrzebujesz bezglutenowego i laktoowowegetariańskiego przystawki ? Nadziewana wiśniami dynia żołędziowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 321 kalorii , 3 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 1,18 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, brązowy cukier, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 39% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Pieczona dynia żołędziowa faszerowana pikantnym Biryani (wegetariańska/wegańska) , Faszerowana dynia żołędziowa i Faszerowana indykiem i ryżem dynia żołędziowa .
Instrukcje
1
Przekrój dynię na pół; usuń pestki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2
Ułóż cukinię przekrojoną stroną do góry w dwóch naczyniach do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali wysmarowanych sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Nóż Do Obierania
3
Wymieszaj wiśnie, brązowy cukier, skórkę z cytryny, gałkę muszkatołową i sól; nałóż je do połówek cukinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ramię
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Nóż Do Obierania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Skropić sokiem z cytryny, posypać masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
5
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 45–55 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka.