Dynia żołędziowa faszerowana wiśniami

Dynia żołędziowa faszerowana wiśniami
Potrzebujesz bezglutenowego i laktoowowegetariańskiego przystawki ? Nadziewana wiśniami dynia żołędziowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 321 kalorii , 3 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 1,18 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, brązowy cukier, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 39% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Pieczona dynia żołędziowa faszerowana pikantnym Biryani (wegetariańska/wegańska) , Faszerowana dynia żołędziowa i Faszerowana indykiem i ryżem dynia żołędziowa .

Instrukcje

1
Przekrój dynię na pół; usuń pestki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
2
Ułóż cukinię przekrojoną stroną do góry w dwóch naczyniach do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali wysmarowanych sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Wymieszaj wiśnie, brązowy cukier, skórkę z cytryny, gałkę muszkatołową i sól; nałóż je do połówek cukinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Skropić sokiem z cytryny, posypać masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 45–55 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn