Dynia żołędziowa faszerowana wiśniami
Potrzebujesz bezglutenowego i laktoowowegetariańskiego przystawki ? Nadziewana wiśniami dynia żołędziowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 321 kalorii , 3 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 1,18 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, brązowy cukier, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 39% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Pieczona dynia żołędziowa faszerowana pikantnym Biryani (wegetariańska/wegańska) , Faszerowana dynia żołędziowa i Faszerowana indykiem i ryżem dynia żołędziowa .
Instrukcje
Przekrój dynię na pół; usuń pestki.
Ułóż cukinię przekrojoną stroną do góry w dwóch naczyniach do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali wysmarowanych sprayem do pieczenia.
Wymieszaj wiśnie, brązowy cukier, skórkę z cytryny, gałkę muszkatołową i sól; nałóż je do połówek cukinii.
Skropić sokiem z cytryny, posypać masłem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 45–55 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka.