Dynia Paleo Spaghetti ze szpinakiem i kremem bekonowym
Dynia Paleo Spaghetti ze szpinakiem i kremem bekonowym to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i całe 30 danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 15g białka, 51g tłuszczu i w sumie 637 kalorii. Ten przepis służy 4. Za $2.9 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, i 37 powiedziałby, że trafił w sedno. Mieszanka bakłażana, ociekaczy bekonu, liści szpinaku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Spaghetti Squash z wegańskim sosem śmietanowym z karczochów Szpinakowych, Dynia Paleo Spaghetti, oraz Paleo Spaghetti Squash i Amped up klopsiki.
Instrukcje
Umieść boczek na dużej patelni i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając, aż równomiernie się zrumieni, około 10 minut.
Plastry boczku odsączyć na ręcznikach papierowych; pokruszyć i odstawić. Na patelni pozostaw 1 łyżkę bekonu.
Umieść przekrojone na pół i wysiane spaghetti squash ścięte boki w dużym szklanym naczyniu do pieczenia z 1/4 szklanki wody. Kuchenka mikrofalowa na wysokim poziomie, aż dynia będzie gotowana na parze i miękka, 10 do 12 minut. Za pomocą widelca zeskrob pasma spaghetti ze skóry. Odłóż na bok w dużym naczyniu do serwowania i trzymaj w cieple.
Gotuj i mieszaj cebulę i bakłażana w pozostałych kapiących bekonach na dużej patelni na średnim ogniu, aż cebula stanie się przezroczysta, a bakłażan będzie miękki, 8 do 10 minut. Dodaj czosnek i włoską mieszankę ziół.
Dodaj mleko kokosowe, gotuj na wolnym ogniu i gotuj, aż się rozgrzeje, 2 do 4 minut.
Zdejmij z ognia i użyj blendera zanurzeniowego, aby zmiksować mieszankę bakłażana i kokosa na gładką masę.
Włóż zmieszany sos z mleka kokosowego na patelnię na średnim ogniu i dodaj pokruszony boczek i szpinak. Dusić, często mieszając, aż szpinak zwiędnie i sos się podgrzeje, około 5 minut.
Wlać sos na spaghetti squash i posypać odżywczymi drożdżami do smaku.