Dynia nadziewana wszystkim co dobre

Dynia nadziewana wszystkim co dobre
Dynia Nadziewane wszystko dobre może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 2. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 662 kalorie, 20g białka, oraz 35 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli i pieprzu, chleb, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dobry kucharz Nadziewane Burger wyzwanie: kukurydza i Monterey Jack Nadziewane krewetki hamburgery, Prego® Papryka Nadziewana, oraz Papryka nadziewana wszystkim co dobre {#PepperParty} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyśrodkuj stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia silikonową matą do pieczenia lub pergaminem, lub znajdź holenderski piekarnik o średnicy, która jest tylko odrobinę większa niż Dynia. Jeśli pieczesz dynię w zapiekance, zachowa ona swój kształt, ale może trzymać się zapiekanki, więc będziesz musiał podawać ją z garnka-co jest uroczo domowym sposobem na jej serwowanie. Jeśli upieczesz go na blasze do pieczenia, możesz zaprezentować go wolnostojąco, ale manewrowanie ciężką nadziewaną dynią z zmiękczoną skorupą nie jest takie łatwe. Ponieważ jednak uwielbiam sposób, w jaki nieobciążona Dynia wygląda na środku stołu, zawsze ryzykowałem metodą pieczenia na arkuszu i do tej pory miałem szczęście.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PiekarnikPiekarnik
2
Używając bardzo wytrzymałego noża—i ostrożnie-Wytnij czapkę z górnej części dyni (pomyśl o Halloween Jack-o-Lantern). Najłatwiej obrabiać nóż wokół górnej części dyni pod kątem 45 stopni. Chcesz odciąć wystarczająco dużo góry, aby ułatwić pracę wewnątrz dyni. Usuń nasiona i sznurki z nasadki i z wnętrza dyni. Doprawić wnętrze dyni obficie solą i pieprzem i położyć na blasze do pieczenia lub w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
DyniaDynia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
GarnekGarnek
3
Wrzucić chleb, ser, czosnek, boczek, i zioła razem w misce. Doprawić pieprzem-z boczku i sera jest chyba wystarczająco dużo soli, ale dla pewności smak-i zapakować mieszankę do dyni. Dynia powinna być dobrze wypełniona—możesz mieć trochę za dużo nadzienia lub być może będziesz musiał do niej dodać. Śmietanę wymieszać z gałką muszkatołową, solą i pieprzem i wlać do dyni. Znowu możesz mieć za dużo lub za mało-nie chcesz, aby składniki pływały w kremie, ale chcesz, aby były ładnie nawilżone. (Trudno się tu pomylić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
DyniaDynia
SerSer
CzosnekCzosnek
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
BoczekBoczek
ChlebChleb
KremKrem
ZiołaZioła
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść nakrętkę i piecz dynię przez około 2 godziny-Sprawdź po 90 minutach-lub aż wszystko w dyni będzie bulgotać, a miąższ dyni będzie wystarczająco delikatny, aby łatwo go przebić czubkiem noża. Ponieważ dynia będzie miała wydzielany płyn, Lubię usuwać nasadkę w ciągu ostatnich 20 minut, aby płyn mógł się upiec, a wierzch farszu mógł się trochę zarumienić.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
DyniaDynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
5
Kiedy dynia będzie gotowa, ostrożnie, bardzo ostrożnie—jest ciężka, gorąca i chwiejna—przynieś ją do stołu lub przenieś na talerz, który przyniesiesz do stołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
6
Porcja
7
Masz wybór-możesz albo wyjąć porcje nadzienia, upewniając się, że dostajesz hojną ilość dyni do łyżki, albo możesz kopać w dyni dużą łyżką, ciągnąć mięso z dyni do nadzienia, a następnie wszystko wymieszać. Jestem fanem opcji pull-and-mix.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
MięsoMięso
8
Dynia podawana w obfitych porcjach, a następnie sałatka, jest idealnym daniem głównym na zimno; podawana w hojnych łyżkach, to tuż obok indyka Dziękczynienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
Cała TurcjaCała Turcja
9
Przechowywanie
10
Najlepiej zjeść to, jak tylko będzie gotowe. Jeśli jednak masz resztki, możesz je zgarnąć z dyni, wymieszać, przykryć i schłodzić; odgrzej je następnego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
11
Bonne Idée
12
Istnieje wiele sposobów na urozmaicenie tego projektu. Zamiast chleba, ja napełniłem dynię gotowanym ryżem - kiedy jest upieczony, to prawie risotto-jak. I, albo z chlebem, albo ryżem, przy różnych okazjach dodałam gotowany szpinak, jarmuż, chard lub groszek (groszek przyszedł prosto z zamrażarki). Zrobiłam go bez boczku (wspaniałe danie wegetariańskie), a także zrobiłam i kochałam, kochałam, kochałam z gotowanym mięsem z kiełbasy; kostki szynki też są dobrym pomysłem. Orzechy są świetnym dodatkiem, podobnie jak kawałki jabłka lub gruszki lub kawałki kasztana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
RyżRyż
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
DyniaDynia
SzpinakSzpinak
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
BoczekBoczek
ChlebChleb
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
JarmużJarmuż
OrzechyOrzechy
GruszkaGruszka
GrochGroch
SzynkaSzynka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia46
Magazyn