Dynia maślana z kminkiem kuskus
Dynia maślana z kminkiem kuskus jest wegańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 9g białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, mielonego kminku, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest dobre. Spróbuj Risotto z kminkiem i szafranem o smaku dyni, Kminek Pieczony Dyni I Pęknięta Zupa Pszenna, oraz Pieczona dynia maślana na Farro i ciecierzycy z sosem jogurtowym z kminku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć nasiona i pokroić dynię na 1-calowe kawałki.
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez 5 protokół.
Dodaj czosnek, cayenne, cynamon, gałka muszkatołowa i 1/2 łyżeczki kminku i gotuj przez 1 minutę. Wymieszać z dyni, pomidorami, rodzynkami, bulionem, ciecierzycą i 1 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Odkryć i gotować, aż squash jest miękka, 15 do 20 protokół. Tymczasem w średnim rondlu doprowadzić 1 1/2 szklanki wody i pozostałego kminku i soli do wrzenia. Wymieszać z kuskusem. Przykryć, zdjąć z ognia i odstawić na 5 do 10 minut. Puch z widelcem. Podziel kuskus między poszczególne miski i kadzi Kabaczek na górze.
Posypać natką pietruszki i migdałami.