Dynia faszerowana wołowiną w sosie curry
Curry Beef-Stuffed Squash może być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 352 kalorie , 16 g białka i 16 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 1,27 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga ząbków czosnku, mielonego imbiru, ryżu i pietruszki. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 55 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 56% danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Curry Acorn Squash Soup , Curry Butternut Squash and Apple Soup i Curry Butternut Squash Soup .
Instrukcje
Odwróć dynię i umieść ją w natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 35–45 minut lub do momentu, aż mięso będzie prawie miękkie.
Tymczasem na patelni smaż wołowinę, cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż mięso straci różowy kolor, a cebula będzie miękka; odcedź.
Rozpuść bulion w wodzie; dodaj do patelni. Dodaj pozostałe składniki; dobrze wymieszaj. Obróć dynię przekrojoną stroną do góry w patelni i wypełnij mieszanką mięsną.
Napełnij patelnię gorącą wodą do wysokości 1/4 cala; przykryj luźno folią.
Piec w temperaturze 350° przez 20–30 minut lub do momentu, aż ciasto będzie dobrze podgrzane.