Dwuwarstwowe chrupiące jabłka
Dwuwarstwowy Apple Crisp może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 205 kalorii , 3 g białka i 2 g tłuszczu . Za 47 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, złociste, smaczne jabłka, staromodny owies i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 22% , to danie nie jest tak wybitne. Podobne przepisy to Warstwowy dip z rabarbarem , Warstwowy dip włoski z chrupiącymi wontonami i Włoski dip warstwowy z chrupiącymi krakersami .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło, brązowy cukier, cynamon i sól na puszystą masę.
Dodaj mąkę i płatki owsiane; Dobrze wymieszać. Wciśnij 3 szklanki mieszanki owsianej na dno natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
W drugiej misce wymieszaj pięć pierwszych składników nadzienia.
Dodaj jabłka i wanilię; wrzucić do połączenia. Połóż łyżkę na warstwie owsianej. Kropka z masłem; posypać pozostałą mieszanką owsianą.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 45-50 minut lub do momentu, aż jabłka staną się złociste, a jabłka będą miękkie. Jeśli chcesz, podawaj z dodatkami.