Dwa Razy Pieczone Ziemniaki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj dwa razy pieczone ziemniaki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 315 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ziemniaków, bazylii, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone słodkie ziemniaki polane kurczakiem kiełbasa jabłkowa i jabłka oraz pieczone ziemniaki polane kremowym kurczakiem, Pieczona Wołowina peklowana z kapustą smażoną i pieczonymi młodymi ziemniakami, oraz Pieczone Faszerowane Ziemniaki (Ziemniaki Tandoori) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. szoruj ziemniaki. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Pieczemy ziemniaki przez 45 minut.
Wyjąć z piekarnika i umieścić na desce do krojenia.
Ostudzić przez 30 minut. Każdy ziemniak pokroić wzdłuż, odcinając górną ćwiartkę. Wyjmij miąższ, aby uformować Łódź.
Umieścić miąższ w dużej misce i dodać śmietanę, szalotki, bazylia, pomidory i rozmaryn.
Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Wypychaj każdy ziemniak farszem.
Posypać serem cheddar i pietruszką.
Umieść w zadaszonym grillu i gotuj przez kolejne 15 minut.
Wyjąć szczypcami do grillowania na tacę i podawać na gorąco.