Duży Sos Ze Świeżych Pomidorów
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały sos 30? Duża partia świeżego sosu pomidorowego może być świetny przepis, aby spróbować. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. Ten przepis służy 16. Jeśli masz bazylii, oliwy z oliwek, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Duża Partia Pieczonego Sosu Pomidorowego, Świeży Sos Pomidorowy, oraz Świeży Sos Pomidorowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomidory obrać ze skórki. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. W międzyczasie napełnij dużą miskę lodową wodą. Używając noża do parowania, rdzeń każdy pomidor i wynik mały X na dnie. W partiach ostrożnie dodać pomidory do wrzącej wody i pozostawić tylko do momentu, gdy skórki zaczną się dzielić, 15 do 30 sekund, a następnie przenieść do łaźni lodowej. Pomidory obrać i wyrzucić Skórki. Posiekaj pomidory.
Pomidory pokroić na pół, wycisnąć i wyrzucić nasiona. Grubo posiekać. Przygotować cebulę i czosnek. Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i pokroić w plasterki. Ugotuj sos.
Rozgrzać olej w 2 dużych garnkach (co najmniej 9 ćwiartek każdy) na średnim ogniu. Podzielić cebulę, czosnek, 3 łyżki soli i 1 łyżeczka pieprzu między garnkami i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, 10 do 12 minut.
Dodaj pastę pomidorową i pomidory i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, około 1 godziny.
Usuń liście bazylii z łodyg i wymieszaj z sosem. Sos należy natychmiast użyć lub zamrozić na okres do 3 miesięcy.