Duże Holenderskie Dziecko
Duże Holenderskie dziecko to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 246 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać masło, jajka, mleko i mąkę, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Going Dutch: Apple-Spice Maślanka Dutch Baby, Holenderskie Dziecko, oraz Holenderskie Dziecko dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić masło w 4 1/2-do 5-qt. paella pan i ustawić na najniższym stojaku piekarnika (usunąć inne stojaki). Rozgrzej piekarnik do 42
Gdy masło topi się, szybko wymieszaj ciasto: włóż jajka do blendera lub robota kuchennego i wiruj z dużą prędkością przez 1 minutę. Przy włączonym silniku stopniowo wlewaj mleko, a następnie powoli dodawaj mąkę; Kontynuuj wirowanie przez 30 sekund. (Lub, w misce, ubić jajka aż do wymieszania; stopniowo ubić w mleku, a następnie w mące.)
Wyjąć patelnię z piekarnika i wlać ciasto. Powrót patelni do piekarnika i piec, aż naleśnik jest puffy i dobrze rumiane, 20 do 25 minut, w zależności od wielkości patelni.
Naleśnik z gałką muszkatołową, jeśli chcesz, to cukier puder.
Pokroić w kliny i podawać z większą ilością cukru pudru i cytryny kliny, plus mżawka miodu, jeśli chcesz.