Duszony kurczak z wędzoną szynką, kasztanami i imbirem
Duszony kurczak z wędzoną szynką, kasztanami i imbirem to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 33g białka, oraz 28g tłuszczu. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, kurczaki, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Duszony kurczak z wędzoną szynką, kasztanami i imbirem, Chiński kurczak duszony z kasztanami, oraz Duszone udka z kurczaka z musztardą i kasztanami.
Instrukcje
1
W małym rondlu zagotować wodę, następnie wymieszać grzyby i dusić 10 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie przecedzić przez sito do dużej miski. Odrzuć łodygi, a następnie schłodzić czapki grzybowe, przykryte, aż będą gotowe do duszenia kurczaka. Pozostałe składniki marynaty wymieszać z płynem grzybowym, następnie dodać kurczaka i marynować, schłodzone, od czasu do czasu mieszając, 1 dzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Marynata
Cały Kurczak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Wyjąć kurczaka z marynaty i osuszyć (wyrzucić marynatę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Cały Kurczak
2
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni heavy nonstick na średnim ogniu do gorąca. Tuż przed brązowieniem każdej partii kurczaka posypać 1 łyżeczką soli koszernej. Brązowy, skóra najpierw w dół, około 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Koszerna
Cały Kurczak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Przenieść na talerz.
4
Wylać wszystko, ale 1 łyżka oleju z patelni, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i smażyć imbir, mieszając, 1 minutę (Nie brązowy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj białe wino i Shaoxing i gotować, aż zmniejszy się o trzy czwarte, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Białe
6
Dodaj bulion, 1 1/2 szklanki wody, cukier, sos sojowy, biały pieprz, i pozostałe 2 łyżeczki koszernej soli i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Pieprz
Sól Koszerna
Sos Sojowy
Bulion
Cukier
Woda
7
Połączyć skrobię kukurydzianą i pozostałe 2 łyżki zimnej wody i ubić w sosie, a następnie gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
SOS
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
Przełożyć kurczaka, skórkę do góry, do 6-do 8-litrowego ciężkiego garnka (na wierzchu umieścić białe mięso).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj sos, kasztany i zastrzeżone czapki grzybowe. Delikatnie dusić, przykryte, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, 15 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Grzyby
Cały Kurczak
SOS
3
Przetnij piersi na pół i wróć do garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodać szynkę. Delikatnie dusić 3 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka
1
Duszony kurczak można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić (przykryć raz ostygnie). Podgrzać przed podaniem.