Duszony kurczak z pomidorami i Jalapenos

Need a bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne? Duszony kurczak z pomidorami i Jalapenos może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 574 kalorii, 30g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 5,17 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 251 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, rosół z kurczaka, udka z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać limonkową skórkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wolno gotowany kurczak z pomidorami, ziemniakami, Jalapenos i Fre, Duszony kurczak z Tomatillo, oraz Wieprzowina duszona z pomidorami.
Instrukcje
Dla kurczaka: rozgrzej grill.
Umieść pomidory i jalapenos na grillu i gotować, aż Skórki char i blister, 10 do 12 protokół.
Usuń pomidory i jalapenos z grilla i ostudzić.
Zalać dużą, szeroką patelnię saute z oliwą z oliwek i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła.
Kurczaka obficie posypać solą.
Dodać udka i udka kurczaka, skórą w dół, do gorącej patelni. Brąz kurczaka dobrze ze wszystkich stron.
Zdjąć z patelni i rezerwy.
Wyrzuć nadmiar tłuszczu z patelni i dodaj kilka kropli nowego oleju.
Dodać cebulę, doprawić solą i gotować, aż cebula będzie bardzo miękka i aromatyczna, 7 do 8 minut.
Podczas gotowania cebuli, grubo posiekać pomidory i rezerwy. Posiekaj jalapenos na 1/4-calową kostkę i rezerwy z Tomatillo. Jeśli chcesz zmniejszyć ogień, usuń nasiona z jalapenos przed posiekaniem.
Dodać czosnek do patelni z cebulą i gotować przez 1 do 2 protokół.
Dodaj zarezerwowane Tomatillo i jalapenos. Wymieszać i dodać bulion z kurczaka, sok z limonki i skórkę. Smak i doprawić solą w razie potrzeby (prawdopodobnie będzie).
Powrót kurczaka na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i przykryć. Gotować przez 15 minut.
Zdjąć pokrywkę i niech gotować przez 15 więcej minut. Pozwoli to na zmniejszenie zapasów. Smak przypraw i dostosować w razie potrzeby.
Śmietanę połączyć ze skórką z limonki i sokiem i rezerwy.
Wyjmij kurczaka z patelni i wymieszaj z kolendrą.
SOS polać kurczakiem, posypać liśćmi kolendry i podawać z kwaśną śmietaną.
Sugestia Parowania Napojów: Lekki Lager