Duszony królik z karmelizowanym Radicchio i salsą Verde

Duszony królik z karmelizowanym Radicchio i salsą Verde
Duszony królik z karmelizowanym Radicchio i Salsa Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $13.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 132g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 1455 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać tymianek, chiles, obfite łyżki oliwy z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Duszony Radicchio i karmelizowany makaron cebulowy, Salsa Verde Duszona Wieprzowina, oraz Duszony Kurczak Salsa Verde dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W płytkiej misce połączyć mąkę, tymianek, oregano, sól i pieprz. Królika zanurzyć w przyprawionej mące i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Cały KrólikCały Królik
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W dużym garnku usmażyć oliwę z oliwek, czosnek, rozmaryn i chili, aby dodać oliwy do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Rozmaryn i chili wyjąć i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
5
Umieść przyprawione kawałki królika na patelni i gotuj przez 7 do 10 minut, z obu stron, aż mięso będzie złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Na patelnię włożyć rozmaryn, całe chilli i czosnek, dodać oliwki, Wino i wywar z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Wstawić do piekarnika i gotować przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Po ugotowaniu wyjmij królika z garnka za pomocą szczelinowej łyżki i połóż na talerzu. Pozostałą ciecz zmniejszyć na dużym ogniu, aż pokryje tylną część łyżki i zalać półmisek królika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Dekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
10
Podawać z karmelizowanym Radicchio i salsą Verde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
11
Pokroić główki radicchio na pół i saute w 2 łyżki oliwy z oliwek na małym ogniu przez 15 do 20 minut, przewracając okresowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
12
W międzyczasie zmiksuj w blenderze natkę pietruszki, kapary, anchois, cytrynę i 1 szklankę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Salsa verde zalać gotowanym radicchio i podawać z królikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Cały KrólikCały Królik

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Drappier Brut Nature André & Michel Pinot Noir Zero dawkowanie. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
Drappier Brut Nature André & Michel Pinot Noir Zero Dawkowanie
Drappier Brut Nature André & Michel Pinot Noir Zero Dawkowanie
Dla miłośników czystych doznań stworzyliśmy 100% Pinot Noir cuvée bez dawkowania. Zawiera tylko naturalny cukier resztkowy wina w ilości mniejszej niż 2 g na butelkę. Ponadto użycie absolutnego minimum siarki daje winu swobodę wyrażania się całkowicie. Na nosie są ostre i jednocześnie dojrzałe owoce. Na podniebieniu jest wyprostowany i czysty, z obfitą finezją i świeżością.W Kolorze Vermilion gold. Aromat świeżo tłoczonych czarnych winogron, czerwonych, białych i cytrusowych owoców. Bogate podniebienie z miąższu winnej brzoskwini i bukietem aromatycznych ziół. Małe pikantne nuty na finiszu. Delikatny, ściśle spleciony szampan o wielkiej czystości.Idealny jako aperitif. Idealny dodatek do owoców morza, sashimi, a nawet miękkiego koziego sera.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia73
Magazyn