Duszony Kołnierz miecznika z Chorizo i małż

Duszony Kołnierz miecznika z Chorizo i małż wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na 5,44 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 630 kalorii, 51g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Mieszanka pieprzu serrano chile, szafran, chorizo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać szafran, można śledzić to danie główne z Kremowy jogurt szafranowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Podobne przepisy to Duszony Kołnierz miecznika z Chorizo i małż, Grillowane małże i Chorizo w bulionie pomidorowo-szafranowym, oraz Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-gotowane na parze małże i małże z białą fasolą.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w 7-do-8-quart emaliowanym żeliwnym piecu holenderskim na średnim ogniu. Przyprawić rybę solą, a następnie gotować, aż zbrązowieje, o 2 protokół na stronę.
Dodaj cebulę, czosnek, koper włoski, chile pieprz i marchew do garnka; zmniejszyć ogień do średniej i pocić warzywa, o 2 protokół.
Dodaj chorizo i gotować, aż rumiane, o 2 Więcej minut.
Dodaj sherry i doprowadzić do duszenia, skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna garnka z drewnianą łyżką.
Zmiażdżyć pomidory rękami i dodać do garnka z sokami.
Dodaj szafran, kurczak bulion i małże i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i gotować, aż małże po prostu zaczynają się otwierać, o 3 protokół.
Dodaj miecznik do garnka i dusić, pokryte, aż miecznik jest gotowane przez i małże otwarte, o 7 Więcej minut. (Należy wyrzucić małże, które się nie otwierają.) Wymieszać z oliwkami, pietruszką i bazylią.
Podawać z pieczywem z grilla.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.