Duszony bakłażan z Tofu w sosie czosnkowym

Duszony bakłażan z Tofu w sosie czosnkowym
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 5,23 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brązowego cukru, ocet chinkiang, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pikantny duszony bakłażan i Tofu, Duszony bakłażan z czosnkiem i bazylią, oraz Smażony bakłażan i Tofu z czosnkiem i Chilli.

Instrukcje

1
Umieść bakłażana w dużym parowcu bambusowym i ustaw nad wokiem wypełnionym 2 centymetrami wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu, przykryć parowiec, i gotować, aż bakłażan jest całkowicie miękki, o 10 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Podczas gdy bakłażan jest gotowanie, zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3
Połącz ocet, wino i skrobię kukurydzianą i mieszaj widelcem, aż skrobia kukurydziana się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodaj sos sojowy, brązowy cukier, pastę chili i olej sezamowy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Pasta ChiliPasta Chili
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
5
Wytrzeć wok i wysuszyć ostrożnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodać olej i całe ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Cienki-Cienki-
7
Ciepła na średnim ogniu mieszając i obracając ząbki czosnku od czasu do czasu, aż światło złoty kolor i pachnące, o 5 protokół. Odrzuć całe goździki, a następnie zwiększ ciepło do wysokiej i podgrzej olej aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Goździki CałeGoździki Całe
Cienki-Cienki-
8
Dodaj pokrojony czosnek, białka szalotki i konserwowany korzeń musztardy. Gotować, mieszając i podrzucając stale, aż pachną i dopiero zaczynają brązowieć, o 1 minutę. Wymieszaj sos, aby ponownie włączyć skrobię kukurydzianą, a następnie dodaj do woka, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Dodaj bakłażana i tofu i złożyć delikatnie połączyć. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu, i gotować, składane i mieszając od czasu do czasu, aż gruby i błyszczący, o 5 minut dłużej. Wymieszać w zieleni szalotki i kolendry i podawać natychmiast z białym ryżem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Ryż BiałyRyż Biały
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn