Duszone zimowe warzywa z boczkiem
Duszone zimowe warzywa z boczkiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 11g białka, oraz 22g tłuszczu. Jest idealny do Zima. Jeśli masz nasiona gorczycy, ząbki czosnku, zimowe warzywa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszona Zieleń Zimowa, Duszone Zimowe Warzywa Z Ciecierzycą, Cebulą I Czosnkiem, oraz Kolacja: duszona soczewica z zimową zielenią i jajkiem sadzonym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku na średnim ogniu gotuj boczek, często mieszając, aż tłuszcz zostanie wytopiony, a boczek zacznie brązowieć, 10 minut. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Dodaj 2 łyżki. oliwa z oliwek i czosnek do garnka; gotować, często mieszając, aż czosnek będzie złoty, 3 do 5 minut.
Tymczasem opłucz Zielenie i obetnij końce.
Wytnij twarde żebra środkowe i pokrój żebra w poprzek na 1-cal. długości; ćwierć liści.
Dodaj żeberka do garnka i gotuj, często mieszając, aż zaczną mięknąć, 6 do 7 minut. W partiach dodaj liście do garnka, mieszając, aż wszystkie zwiędną.
Dodaj 1 3/4 szklanki bulionu z kurczaka, nasiona gorczycy, i gotowanego boczku; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż zielenie będą miękkie do ugryzienia, 45 minut do 1 godziny, sprawdzając od czasu do czasu, aby upewnić się, że płyn nie całkowicie odparował; dodać więcej bulionu, jeśli ma.
Odcedzić zieleninę (rezerwa płynu do innych zastosowań) i Kopiec w misce. Wymieszać z octem, solą i pieprzem do smaku, następnie skropić pozostałymi 2 łyżkami. oliwa z oliwek.