Duszone udka z kurczaka z oliwkami i bazylią

Duszone udka z kurczaka z oliwkami i bazylią wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 600 kalorii. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory w puree, świeżo zmielony pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Spróbuj Duszone udka z kurczaka z oliwkami i bazylią, Duszone udka z kurczaka z oliwkami i cytryną, oraz Duszone udka z kurczaka z brokułami i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu. Kurczaka przyprawiamy 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieścić kurczaka na patelni i brązowy dobrze po obu stronach, około 8 minut w ogóle.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zaczyna mięknąć, o 5 protokół.
Dodać rozmaryn i wino. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie dno patelni, aby usunąć wszelkie brązowe kawałki. Gotować, aż wino zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 1 do 2 minut.
Dodaj bulion, pomidory, oliwki, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i kurczaka, skórkę do góry, z nagromadzonymi sokami. Przykryć i dusić, aż kurczak jest po prostu zrobić, 20 do 25 protokół. Przesunąć kurczaka na bok patelni, a następnie rozgnieść ząbki czosnku widelcem. Wymieszać 1/8 łyżeczki pieprzu i bazylii, doprowadzić tylko na wolnym ogniu, i podawać.
Zalecenie dotyczące wina: Włochy mają trzy wielkie czerwone winogrona. Nebbiolo i sangiovese są dobrze znane, ale solidne winogrona aglianico zasługują na co najmniej ten sam szacunek. To danie jest doskonałą okazją do spróbowania jednego z najlepszych win, Taurasi lub Aglianico del Vulture.