Duszone udka kurczaka z zielonymi oliwkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych udek kurczaka z zielonymi oliwkami. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 623 kalorie, 37g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz gruby boczek, sól i pieprz, rzepa i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszone udka z kaczki z porami i zielonymi oliwkami, Nóżki kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką, oraz Duszone Udka Kaczki Alice Waters Z Porami I Zielonymi Oliwkami.
Instrukcje
W dużej żeliwnej zapiekance rozgrzej olej, aż się połyśnie. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Dodać 3 nogi do zapiekanki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane, o 10 protokół.
Przenieś na płytkę i brązuj pozostałe 3 Nogi na umiarkowanym ogniu.
Wlać tłuszcz do zapiekanki.
Dodać boczek, cebula, marchew i rzepa i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż ledwo zmięknie, 2 do 3 protokół.
Dodać oliwki, gałązki tymianku, liść laurowy i wywar. Nestle nogi kurczaka w zapiekance tak są one częściowo zanurzone i doprowadzić do wrzenia. Pokrywa z ciasną pokrywą.
Przenieść zapiekankę do piekarnika i gotować przez około 45 minut, aż kurczak i warzywa będą miękkie.
Kurczaka i warzywa przełożyć na talerz; przykryć i ogrzać. Odcedzić bulion do dużej miarki i odcedzić jak najwięcej tłuszczu. Powrót bulionu do zapiekanki i gotować, aż zmniejszy się o połowę, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Kurczaka z warzywami wrzucić do zapiekanki, przykryć i gotować przez 5 minut do rozgrzania, następnie podawać.