Duszone Tacos Wołowe
Duszone Tacos wołowe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 736 kalorii, 63g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Za 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 7 godzin i 15 minut. Ten przepis z Foodnetwork ma 27 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Jeśli masz pod ręką szalotki, tortille kukurydziane, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Z łyżką wynik 92%, to danie jest super. Spróbuj Czerwone Wino Duszone Wołowina Język Tacos, Guinness Braised short Rib Tacos z duszoną kapustą Guinness, oraz Beef Tacos de Lengua (beef Tongue Tacos) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Na dużej patelni na dużym ogniu dodaj olej. Dopraw stek solą i pieprzem. Gdy olej będzie gorący, włóż steki na patelnię i gotuj, aż zrumienią się z obu stron, 3 do 4 minut z każdej strony.
W rękawie powolnej kuchenki dodaj cebulę i łodygi kolendry.
Połóż stek na wierzchu i posyp czosnkiem i chile w proszku.
Dodaj pomidory z sokiem (odłóż 1/2 szklanki pomidorów na salsę), bulion i 2 szklanki wody. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6 do 8 godzin lub do momentu, gdy stek będzie miękki i łatwo się strzępi.
Usuń mięso i rozdrobnij za pomocą 2 widelców. (Odcedź i zarezerwuj płyn do gotowania na okrągłe 2 kanapki z chrupiącym stekiem.)
Podczas gotowania mięsa połącz zarezerwowane 1/2 szklanki pomidorów z szalotką, sokiem z limonki, solą i pieprzem do smaku oraz 3 łyżkami posiekanych liści kolendry. Przykryj i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.
Zawiń tortille w wilgotny ręcznik i mikrofaluj na wysokim poziomie przez około 30 sekund lub do podgrzania. Umieść 1/4 szklanki mięsa na każdej tortilli (zarezerwuj 1 1/2 szklanki wołowiny na okrągłe 2 kanapki z chrupiącym stekiem.). Na wierzch polej salsą, liśćmi kolendry i 1 łyżką kwaśnej śmietany. (Rezerwuj pozostałą 1 szklankę kwaśnej śmietany na rundę Online 2 przepis kremowy meksykański Dip z przyprawionymi frytkami.)
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze typy na Tacos. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Cipriani Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Cipriani Prosecco
Cipriani Bellini to znany na całym świecie koktajl z miąższu białej brzoskwini i wina musującego brut. Został wynaleziony w 1948 roku przez Giuseppe Cipriani z Harry ' s Bar w Wenecji i jest serwowany w każdym miejscu Cipriani na całym świecie. Świetny sposób na rozpoczęcie każdej imprezy lub niedzielny Brunch! Cipriani Bellini pokazuje eleganckie, świeże i owocowe aromaty ze zrównoważoną słodyczą i pachnącymi bąbelkami. Idealny o każdej porze, świetny jako aperitif.