Duszone i pieczone golonki wieprzowe z Prosciutto i borowikami

Duszone i pieczone golonki wieprzowe z Prosciutto i borowikami
Duszone i pieczone golonki wieprzowe z Prosciutto i borowikami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szałwię, ząbki czosnku, golonki wieprzowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stinco Bruce aidells (duszone i pieczone golonki wieprzowe), Golonki Wieprzowe Duszone, oraz Golonki Wieprzowe Duszone.

Instrukcje

1
W małej misce umieścić borowiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Wlać 1 szklankę wrzącej wody i odstawić, aż grzyby zmiękną, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
3
Grzyby odcedzić i posiekać; rezerwy moczenia cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
4
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WieprzowinaWieprzowina
6
Rozgrzać 3 łyżki oleju w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodać wieprzowinę, w partiach, jeśli to konieczne, i smażyć, aż brązowy ze wszystkich stron, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
8
Przełożyć wieprzowinę na obramowaną blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Łyżka off i wyrzucić wszystkie oprócz 2 łyżki tłuszczu z garnka. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dodaj cebulę, marchew, por, seler i prosciutto. Przykryć i gotować, aż warzywa będą miękkie i zacznie kolor, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
PorPor
11
Wymieszać z czosnkiem i posiekanymi borowikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
12
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
13
Dodaj bulion i zarezerwowany płyn do namaczania grzybów, pozostawiając osad w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
14
Wymieszać w 1 łyżeczce szałwii i 1 łyżeczce rozmarynu. Powrót wieprzowiny i wszelkich zgromadzonych soków do garnka, układając w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
WieprzowinaWieprzowina
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Doprowadzić mieszankę wieprzową do wrzenia, przykryć garnek i umieścić w piekarniku. Dusić wieprzowinę do bardzo miękkiej, obracając się co 30 minut, około 1 godziny 30 minut. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce. Gotować na wolnym ogniu, aż po prostu ogrzać przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
16
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Przełożyć wieprzowinę na obramowaną blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
18
Posmarować pozostałą 1 łyżką oleju; posypać pozostałymi 2 łyżeczkami szałwii, 1 łyżeczką rozmarynu i czarnym pieprzem. Pieczona wieprzowina, aż rumiane, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
RozmarynRozmaryn
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
19
Tymczasem, przechylić patelnię i łyżkę tłuszczu z powierzchni sosu. Gotować, aż sos pokryje łyżkę lekko, około 7 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
20
Łyżka sosu na duży płytki talerz lub podzielić na 4 płytkie miski. SOS Top z wieprzowiną, posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn