Duszone Golonki Jagnięce W Stylu Greckim
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grecki styl duszone golonki jagnięce może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 33g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.06 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka jagód jałowca, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, pasta pomidorowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Duszone Golonki Jagnięce W Stylu Azjatyckim, Duszone Golonki Jagnięce, oraz Duszone golonki jagnięce z Tomkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Rozgrzać olej w dużym garnku żaroodpornym (wystarczająco szerokim, aby pomieścić jagnięcinę w jednej warstwie) na średnim ogniu.
Jagnięcinę posypać ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Dodać jagnięcinę do garnka i sauté aż brązowy, obracając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Przełożyć jagnięcinę na talerz.
Dodaj kolejne 10 składników do garnka. Sauté aż warzywa brązowy, o 20 protokół.
Wymieszać w koncentracie pomidorowym.
Dodać wino i cały bulion; gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut. Powrót jagnięciny do garnka, układając w jednej warstwie; dodać wszelkie nagromadzone soki. Doprowadzić do wrzenia.
Umieścić jagnięcinę w piekarniku i gotować odkryte do miękkości, fastrygowanie i obracając od czasu do czasu, o 2 godziny.
Przełożyć jagnięcinę na talerz. Odtłuścić tłuszcz z wierzchu płynu do pieczenia. Naciśnij cały płyn i tyle warzyw przez sito ustawione na dużej misce, aby sos o konsystencji sosu. Powrót sos do garnka; dodać jagnięcinę. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce.) Podgrzać jagnięcinę na małym ogniu.
Przełożyć na talerz i podawać.