Duszona Zielenina ze smażonymi jajkami
Duszona Zielenina z jajkami sadzonymi może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.72 za porcję. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zapas kurczaka, jajka, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 43%. Podobne przepisy to Kremowa Polenta z duszoną zielenią i gotowanymi jajkami, Jajka sadzone z zieleniną i pieczarkami, oraz Kolacja: duszona soczewica z zimową zielenią i jajkiem sadzonym.
Instrukcje
W dużym garnku podgrzać 1/4 szklanki oleju na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj zielenie, garść na raz, pozwalając każdej partii więdną trochę przed dodaniem więcej. Gdy wszystkie zielenie zostały dodane, dodać bulion i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Przykryj patelnię i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, podrzucając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół. Jeśli lubisz je jedwabiste i Południowej, kontynuować gotowanie zieleni przez 20 do 30 minut dłużej.
Rozgrzać oddzielną dużą patelnię na średnim ogniu i smażyć jajka w pozostałych 2 łyżkach oleju do pożądanej doneness.
Posypać papryką i umieścić na każdej porcji zieleni.