Duszona w czerwonym winie wołowina z sosem chrzanowym i latającymi dyskami ciotki Rifki

Duszona w czerwonym winie wołowina z sosem chrzanowym i latającymi dyskami ciotki Rifki
Duszona w czerwonym winie wołowina z sosem chrzanowym i latającymi dyskami ciotki Rifki to danie główne bez nabiału . Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 911 kalorii , 58 g białka i 48 g tłuszczu . Za 5,21 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu Chanuka . Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Udaj się do sklepu i kup bulion z kurczaka, chrzan, mąkę macową i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 6 godzin i 25 minut . 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 73% , co jest solidne. Bardzo podobne do tego przepisu są: duszona wołowina w czerwonym winie , wołowina duszona w czerwonym winie i duszona wołowina w piwie z sosem Ding Dang Good.

Instrukcje

1
Aby przygotować mostek: rozgrzej piekarnik do 160°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Napełnij mały rondelek wodą i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Dodaj czosnek, doprowadź do wrzenia i gotuj szybko, aż lekko zmięknie, około 1 minuty. Za pomocą łyżki cedzakowej przełóż czosnek do miski z lodowatą wodą. Obierz, gdy będzie wystarczająco chłodny, aby go dotknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wymieszaj mąkę, sól i pieprz w dużym, płytkim naczyniu lub dużym półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Dodaj mostek i obróć, aby pokryć wszystkie strony. Strząśnij nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
6
Rozgrzej olej w dużym, przykrytym rondlu lub garnku typu Dutch oven na średnio-wysokim ogniu, aż zacznie prawie dymić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
7
Dodaj mostek i smaż, często przewracając, aż się ładnie zrumieni, około 6–8 minut z każdej strony.
8
Przenieś na talerz lub półmisek i odlej cały tłuszcz oprócz 2 łyżek. Wymieszaj z cebulą i obranym czosnkiem. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj, często mieszając, aż do uzyskania złotego koloru, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Wlej wino i mieszaj, aby zebrać wszelkie zrumienione kawałki na dnie naczynia żaroodpornego. Dodaj koncentrat pomidorowy i liście laurowe oraz tymianek. Zwiększ ogień do wysokiego i doprowadź do wrzenia. Gotuj szybko, często mieszając, aż prawie cały płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Wlej bulion i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i dodaj mostek. Przykryj szczelnie folią, a następnie przykryj garnek pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Przenieś do dolnej części piekarnika i piecz, aż widelec będzie łatwo wychodził z ciasta po nakłuciu, przez około 3–4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Aby przygotować sos chrzanowy: wymieszaj chrzan, ocet, majonez, szczypiorek i sok z cytryny w małej misce. Dobrze wymieszaj, aby połączyć składniki i dopraw solą i pieprzem. Powinno wyjść około 1 szklanki. Przechowuj w lodówce do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Aby zrobić dyski: ubij bulion, jajka i margarynę w małej misce. Wymieszaj z solą i mąką macową, aby uzyskać miękkie ciasto. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki do momentu dobrego schłodzenia, około 1 godziny. Doprowadź duży garnek osolonej wody do wrzenia na wysokim ogniu. Pracując z 1 łyżką ciasta na raz, mokrymi rękami uformuj ciasto w dyski o szerokości około 1 1/2 cala i grubości 1/2 cala. Powinno powstać około 18 dysków. Wrzuć je do wrzącej wody i zmniejsz ogień do średnio-niskiego. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż dyski będą napuszone i ugotowane, 30 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
14
Przenieś mięso z brytfanny na blat do krojenia i luźno przykryj folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
15
Odstawić na 15 minut. Delikatnie zebrać łyżką powierzchnię płynu w garnku, aby usunąć jak najwięcej tłuszczu.
16
Wyjmij i wyrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
17
Dodaj krążki do płynu, w którym się gotowały, i gotuj na średnim ogniu, pod przykryciem, aż krążki zrobią się ciemne i wchłoną część sosu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
18
Pokrój mostek w cienkie plasterki pod kątem, krojąc w poprzek włókien. Ułóż plasterki na podgrzanym półmisku lub talerzu i nałóż trochę kremu chrzanowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
19
Połóż krążki na boku i nalej na patelnię sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
20
Podawać na ciepło.

Składniki

2kgsbeef brisket, preferably the 2nd cut (also called the point cut)beef brisket, preferably the 2nd cut (also called the point cut)1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z kurczaka, najlepiej domowej robotyrosół z kurczaka, najlepiej domowej roboty9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z kurczaka, najlepiej domowej robotyrosół z kurczaka, najlepiej domowej roboty2suszone liście laurowe, najlepiej Tureckiesuszone liście laurowe, najlepiej Tureckie1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku7201 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedry red wine (kosher)dry red wine (kosher)4largesjaja pobijanejaja pobijane1251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka uniwersalnamąka uniwersalna12 łyżeczki czosnku w proszkupokrojony świeży szczypiorekpokrojony świeży szczypiorek1201 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefinely grated fresh or drained prepared horseradishfinely grated fresh or drained prepared horseradish1duża głowaczosnek, rozdzielony na goździkiczosnek, rozdzielony na goździki1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamargaryna pareve, topionamargaryna pareve, topiona1401 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka octu sherry lub soku z cytryny1 łyżka octu sherry lub soku z cytryny2241 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)2largescebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona661 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu12 łyżeczki czosnku w proszkuocet winny białyocet winny biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn